İlerici Gençlik’in 33. sayısı çıktı!

sayi_33_kapak_ciftli

Merhaba dostlar,
Yeni yılda yeni sayımızda gene sizlerle birlikteyiz. Dört bir yanda emperyalistlerin savaş borularını öttürdüğü, halkların katledildiği ve bir o kadar da direndiği sokakları, meydanları zapt ettiği bir yılı ardımızda bıraktık.

Bu sayımızda
Görüşmediğimiz zaman dilimi hepimizin bildiği daha doğrusu artık yaşadığı gibi oldukça hareketli ve direnişli geçti. Bizler de İlerici Gençlik olarak sokaklarda, okullarda ve atölyelerde mücadelemizi sürdürdük. Bu sene İGD’nin kuruluşunun 39. yılı. İGD’den TÜM-İGD’YE 39 yıldır alanlardayız ve mücadele ediyoruz. O yüzden bu sayımızda yıl boyunca yaptığımız kimi eylemlere yer verdik.

12 yıllık AKP iktidarı boyunca işçi ölümleri hiç olmadığı kadar arttı. Özellikle son bir yıldır başta Soma olmak üzere birçok yerde binlerce işçi kardeşimiz iş cinayetlerinde katledildi. Bu yüzden işçi cinayetleriyle ilgili hazırladığımız yazımızı sizlerle paylaşıyoruz. Şüphesiz katliamların olduğu kadar direnişlerin de olduğu bir yıl oldu işçi sınıfı açısından. “Yolumuz işçi sınıfının yoludur” diyen İlerici Gençler olarak direnişteki işçilerin sesini de sayfalarımıza taşıdık.

Ne sınıfta ne sokakta gericiliğe geçit vermeyelim!
AKP’nin eğitim alanındaki saldırılarının ardı arkası kesilmiyor. Son olarak ilköğretim birinci, ikinci ve üçüncü sınıfa indirilen zorunlu din dersi dayatmasıyla karşı karşıyayız. AKP’nin MEB eliyle yaptığı bu değişikliklere “Kovadis MEB?” diyerek dikkat çekmeye çalıştık.

Bu sayımızda hem Kobanê’deki IŞİD saldırılarını hem de üniversitelerdeki IŞİD destekçilerinin gerici saldırılarını sizlere aktardık. Ayrıca HES’ler üzerine ve kadına yönelik şiddet üzerine yazdığımız yazılarla bu konulara dikkat çektik.

Noviembre’de dendiği gibi “Sanat gelecekle yüklü bir silahtır.” Bizler de emekten yana sanatın önemini bilen İlerici Gençler olarak bu sayımızda dostlarımızdan gelen öyküleri ve şiirleri sizlerle buluşturduk. Ayrıca 16 Ton’la ilgili bir eleştiri yazısını dergimizde bulabilirsiniz.

Birçok farklı bölgeden yazılarını bizlere ulaştıran tüm dostlarımıza teşekkürü bir borç biliyoruz. Yapacağınız her türlü katkıyı, öyküyü, şiiri, yazıyı bizlerle paylaşmanızı bekliyoruz. Gündüzlerinde sömürülmeyen ve gecelerinde aç yatırılmayan yeni bir dünyayı hep beraber örmek dileğiyle…