İlerici Gençler olarak Taksim’de film gösterimi gerçekleştirdik

film gosterim 1

Ken Loach’un 2000 yapımlı filmi Ekmek ve Güller’i dün (5 Şubat) Taksim’de bulunan Yenisanat’ta hep beraber izledik. Filmde, bir grup göçmen temizlik işçisinin yaşadığı zorluklar, uğradıkları mobingler ve sendikalaşma süreçleri anlatılıyor. Başrolde, Meksikalı bir göçmen olan Maya’nın hem kadın olması hem emekçi olması ile yaşadığı zorlukları izledik.

Eşitsizlik üreten kapitalist sistemde, en temel haklarımızı bile sürekli direnerek aldığımız günlerde birleşerek aslında neleri başaracağımızı bir kez daha “Ekmek ve Güller” ile görmüş olduk.

Film sonrasında, etkinliğe katılan arkadaşlarımızla birlikte kendi ülkemizden ve dünyadan filmdekine benzer örnekler üzerine sohbet ettik. Çalışan arkadaşlarımız sendikalaşmanın önemine bir kez daha değindi. Bizler de İlerici Gençlik olarak örgütlü olmanın, bir arada olmanın ne kadar iyi sonuçlar verebileceğini tekrar hatırlatmış, hatırlamış olduk. Biz sadece hayatta kalabileceğimiz ücretlerle saatlerce köle gibi çalışmak değil; insanca mesai saatleri istiyoruz, insanca ücret istiyoruz, insanca yaşamak istiyoruz. Tıpkı filmde söylendiği gibi: “Biz sadece ekmek değil, gül de istiyoruz!”