İlerici Gençler Derneği’nin 46. Yılını Kutladık

igd 46 yasinda

“Yolumuz işçi sınıfın yoludur” şiarıyla 46 yıldır adil bir düzen için mücadele eden İlerici Gençler Derneği’nin 46. yıl dönümü etkinliğini gerçekleştirdik.

Kadıköy’de bulunan şubemizde gerçekleştirdiğimiz etkinlik 17.00’da başladı. Katılımcı dostlarımızın yerini almasıyla birlikte, önce 1 dakikalık saygı duruşuyla devrim ve sosyalizm yolunda şehit düşenleri daha sonrasında “Yürümek” şiiriyle Büyük Usta Nazım Hikmet’i anarak etkinliğimize başladık.

Hemen ardından İGD’nin eşitlik ve sosyalizm yolunda büyüttüğü mücadeleyi özetleyen bir sinevizyon gösterimini hep birlikte izledik. Kısa film gösterimimizden sonra Üniversiteli arkadaşlarımızdan bizzat dahil oldukları üniversite alanlarında karşılaştıkları sorunları ve bu sorunların çözümlerini konuştuk.

Üniversiteli gençliğin yaşadığı sorunlarla nasıl baş edeceğini tartıştıktan sonra bir başka arkadaşımız mezuniyetten sonra gençleri bekleyen ağır şartlar altında çalışma veya işsiz kalma seçeneklerinin ikisinin de kaderimiz olmadığını, insan onuruna yakışan bir çalışma hayatının mümkün olduğunu ve bunu hep birlikte kararlılıkla talep etmemiz gerektiğini vurguladı.

Her şeye rağmen mücadeleden vazgeçmememiz gerektiğini ve mücadeleye devamın zaferimizin teminatı olacağından emin bir şekilde sözü, kadın sorunlarını konuşması için başka bir dostumuza verdik. Arkadaşımızdan başta şiddet olmak üzere kadınların yaşadığı problemleri ve bu problemlerin dayanışma ile nasıl ortadan kaldırılabileceğini dinleyerek bir kez daha tekrarlamış olduk.  Unutmayalım ki örgütlü mücadelemiz sayesinde işlemeyen adaleti işler hale getirdiğimizin örnekleri mevcuttur.

Katılımcı dostlarımızın konuşmalarından sonra Bizim atölye tiyatro ekibinden yetenekli arkadaşımızın müzik dinletisi ile etkinliğimize devam ettik.

Eğlenceli bir müzik dinletisinden sonra katılımcı dostlarımıza mücadeleye ve İlerici Gençler Derneğine olan katkıları için teşekkür ederek etkinliğimizi sonlandırdık.

İlerici Gençler Derneği’mizin 46.yılı kutlu olsun!