İGD Bursa film gösterimlerinin üçüncüsünü gerçekleştirdi.

Webp.net resizeimage min

İGD Bursa Film Gösterimleri’nin üçüncüsü “Kaplumbağalar da Uçar” filmiyle 22 Mart 2019 Cuma günü Milena Kitap Kafe’de gerçekleştirildi.

İlerici Gençler, ilk film gösteriminden önce anket çalışmasında iki filmin eşit oy alması durumunda pozitif ayrımcılık ilkesiyle hareket edeceklerini duyurmuştu. Bu ilke kararı doğrultusunda, üçüncü film gösterimi için yapılan ankette eşit oy alan iki filmden genç kadınların daha fazla oy verdiği “Kaplumbağalar da Uçar” tercih edildi. Yönetmenliğini İranlı Bahman Ghobadi’nin yaptığı, savaşın sınır kapılarından başka gidecek yerleri olmayan insanların üzerindeki yansımalarını gözler önüne seren “Kaplumbağalar da Uçar” gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Etkinlik İGD Bursa adına yapılan açılış konuşmasıyla başladı. Ghobadi’nin “diktatör ve faşistlerin politikalarına kurban edilen tüm masum dünya çocuklarına” sözleriyle biten konuşmanın ardından film gösterimine geçildi. Gösterimin sonrasında film üzerine gerçekleştirilen tartışmada savaşın çocuklar üzerindeki etkisi, emperyalizme karşı mücadele konuları üzerine fikirler ortaya kondu.

Tartışmanın ardından etkinlik 5 Nisan 2019’da yapılacak olan “Özgürlük Yazarları” film gösteriminin duyurusu ile sona erdi.

Updated: 6 Ekim 2019 — 3:51 pm