İGD 1 Mayıs’ta alanlardaydı!

1 mayis 2019 istanbul
1 Mayıs-İstanbul

İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs coşkuyla kutlandı. İlerici Gençler Derneği de “Yolumuz işçi sınıfının yoludur” şiarını daha da yükseltmek için İstanbul, Bursa, Ankara ve İzmir’de alanlardaydı.


İstanbul
İlerici Gençler Bakırköy’de gerçekleştirilen 1 Mayıs mitingine katıldı. “Vatan, cumhuriyet, emek için gençlik mücadeleye” pankartıyla mitingde yer alan gençler taleplerini haykırdılar. 12.00’de Marmara Forum’un önünde bir araya gelen gençler yürüyüş başlayana kadar halaylar, horonlar çektiler. ABD emperyalizminin Venezüela’ya saldırmasını kınayan gençler “Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak” sloganını attılar. Ayrıca “Yaşasın 1 Mayıs, Biji Yek Gulan”, “Gençlik devrim istiyor”, “İnsanca bir yaşam istiyoruz”sloganlarını haykırdılar. Miting alanına varıldığında ise bugün hayatını kaybeden işçiler anıldı. İş cinayetlerine karşı sloganlar atıldı.

1 mayis 2019 bursa
1 Mayıs-Bursa

Bursa
Bursa’da 1 Mayıs coşkuyla kutlandı. Yürüyüş 14.30’da Atatürk Stadyum Caddesi’nden başlayıp Kent Meydanına devam etti. Bu yürüyüş sırasında ilerici gençler “Yolumuz işçi sınıfının yoludur”, “Vatan, cumhuriyet, emek”, “İstismara tacize tecavüze geçit yok” sloganlarıyla taleplerini haykırdı. Kent Meydanı’ndaki konserin ardından miting sona erdi.

Ankara
İlerici Gençler 1 Mayıs’ta Ankara’da da alandaydı. 12.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde buluşan İlerici Gençler “Yaşasın 1 Mayıs”, “Katil ABD Ortadoğu’dan defol”, “Yolumuz İşçi Sınıfının Yoludur” ve “Yaşasın Devrim ve Sosyalizm” sloganları ile yürüyüşün ardından Tandoğan Meydanı’na vardı. Miting alanında Moğollar bir konser verdiler.

1 mayis 2019 ankara
1 Mayıs-Ankara
1 mayis 2019 izmir
1 mayıs 2019-İzmir

İzmir
İzmir’de de İlerici Gençler, geleceğine ve emeğine sahip çıkmak için alandaydı. Saat 12.00’de Konak’ta toplanıldı. Kitle coşkulu sloganlarla Gündoğdu Meydanı’na yürüdü. Atılan sloganlarla ekonomik krize ve iktidarın emek düşmanı politikalarına tepki gösterildi. Ardından Gündoğdu Meydanı’nda konuşmalar yapıldı ve şarkılar söylendi. Konuşmalarda kıdem tazminatının fona devredilmesi için yapılan düzenleme protesto edildi. İktidarın baskı, sömürü ve patron yanlısı politikalarına tepki vardı.