HDP’ye yapılan saldırıya karşı binlerce kişi sokaklarda

Jpeg

HDP Adana ve Mersin İl Merkezlerine yapılan saldırılar geçtiğimiz gün (18.05.2015) Taksim’de binlerce kişinin katıldığı bir eylemle protesto edildi.

CHP ve MHP’den saldırıyla ilgili açıklama
7 Haziran seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte birçok ilde HDP bürolarına defalarca saldırı düzenlendi. AKP hükümeti saldırıyı düzenleyenleri açığa çıkarmak bir kenara dursun HDP’ye dönük nefret söylemlerini artırarak sürdürdü. Son olarak da HDP Mersin ve Adana İl Merkezi’ne bombalı saldırı düzenlendi. Yapılan saldırıda Seyhan İlçe Eşbaşkanı Hüseyin Beyaz, ESP eski İl Başkanı Sabahattin Pişkinbaş ve İbrahim Yakup yaralandı. Saldırıyla ilgili MHP Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topçu, bu saldırılarda ülkücülerin yer almadığını söylerken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yazılı bir açıklama yaparak saldırıyı kınadı.

Saldırıyı binler protesto etti
Yapılan bu saldırıyı protesto için binlerce kişi Taksim Tünel’de bir araya geldi. Çok sayıda siyasi kurum, parti, derneğin destek verdiği eyleme TÜM-İGD de katıldı. Eylemde Galatasaray Lisesi önüne sloganlarla yüründü.

Galatasaray Lisesi önüne gelindiğinde ise HDP İl Eşbaşkanı Cesim Soylu bir açıklama yaparak “Biliyoruz ki seçim yaklaştıkça partimize karşı saldırılar da artmaya başladı. Bizler bu saldırıların ilk ve son olmadığını elbette biliyoruz. Ama bu saldırıları tertipleyenleri buradan lanetliyor ve tertipledikleri tezgaha, tertipledikleri tuzağa kendilerinin düşeceklerini beyan etmek istiyorum” dedi. Eyleme katılan Birleşik Haziran Hareketi adına Alper Taş da bir konuşma yaparak Haziran’ın HDP’yle dayanışma içinde olduklarını belirtti.

Bizler İlerici Gençler olarak AKP eliyle HDP’ye dönük yapılan provakasyonları ve saldırıları kınıyoruz ve dün olduğu gibi bugün de halkların kardeşliği şiarını yükselteceğimizi bir kez daha vurguluyoruz.