Gençlik 1 Mayıs’ta Taksim’de!

20140501_afisTÜM-İGD’li gençler 2014 1 Mayıs’ında işçi sınıfıyla birlikte Taksim’de olma çağrısını yurdun dört bir yanında yükseltiyor. İşçi, köylü, öğrenci gençliğin omuz omuza mücadelesiyle alanları dolduran İlerici Gençler’in hazırladıkları 1 Mayıs bildirisini okurlarımızla paylaşıyoruz

 

“Gericilik, vurgunculuk ve savaş düzeninden, hırsızlar saltanatından hesap sormak için gençlik 1 Mayıs’ta Taksim’de

Bu 1 Mayıs süreci de diğerleri gibi işçilerin emekçilerin yoğun gündemi içinde geçiyor. 30 Mart yerel seçimlerinin ardından AKP iktidarı ömrünü uzattığını düşünerek Taksim Meydanı’nı yine emekçilere yasaklama girişimlerinde bulunuyor. Erdoğan’ın gerilim siyaseti üzerinden beslendiği ve bu yolla da iktidarını ve geleceğini koruma kaygısı güttüğü artık ayan beyan ortaya çıkmış durumda.

2013 Mayıs Haziran Büyük Halk Direnişi’nin üzerinden neredeyse 1 yıl geçti. Gericilik, vurgunculuk ve savaş rejimine karşı ayaklanan halkın gücünün ne olduğunu, AKP iktidarının en güçlü olduğunu hissettiği bir anda aslında halk karşısında ne kadar da güçsüz olduğunun ortaya çıktığını ve temellerinden sarsıldığını, hep beraber Türkiye’nin her yerinde alanlarda gösterdik.

Gençlik direnişin ön saflarında

Büyük halk direnişinin her noktasında en ön saflarda gençlik vardı. Ülkemiz gençliği yapılanlara karşı sesini sadece AKP iktidarına değil tüm dünya sömürücülerine duyuracak kadar yükseltti. Gençliğin ön cephede mücadelesinde AKP’nin katiller sürüsü tarafından da 7 yoldaşımız öldürüldü, Berkin Elvan’ımız daha 15 yaşında bize mücadelesini miras bırakarak aramızdan koparıldı.

2014 1 Mayıs’ına da tüm bu deneyimlerimizin ışığında giriyoruz. AKP iktidarının sarsılmasını sağlayan ve temel talepleri; “Gericilik, vurgunculuk ve savaş rejimine son” verilmesi, temel siyasi sloganı da “Hükümet İstifa” olan milyonlarca genç için taleplerde bir değişiklik yok. Halkın temel taleplerinde bir değişiklik olmadığını görmek yeni bir büyük halk direnişinin de yaşanacağını görmek demektir. Bu süreçte gençliğin örgütlü mücadelesi daha da önem kazanıyor. AKP zulmüne karşı birleşik, güçlü bir örgütlenme cephesi yaratmanın zorunluluğu önümüzde duruyor. Bu açıdan 1Mayıs, bu mücadele hattının örülmesi ve gençliğin örgütselliğini daha da ileriye taşıması için biz İlerici Gençliğe büyük görevler yüklüyor.

Görev Örgütlenmek Ve Hırsızlık Düzenine Son Vermektir

Yolsuzluklar karşısında köşeye sıkışan ve devletin tüm organlarını burjuva demokrasi kurallarını bile hiçe sayarak kendini kurtarma yolunda kullanan Erdoğan, yerel seçimleri de bu çerçevede kendisini aklamaya dönük bir düelloya çevirdi. Yandaş medyasıyla, YSK’sıyla, polisiyle halkın oylarını gasp etti. Hırsızlıkta ne kadar maharetli olduğu ortaya tüm delilleriyle dökülen AKP, oyları çalmaktan da geri durmadı. Hırsızlık çetesi kısa süreli de olsa bir nefes aldı. Bize düşen, anlık hamlelerle yaşamını uzatmaya çalışan ve yaşamı uzadıkça emekçi halkımıza zulümler getiren bu para sevicileri ortadan kaldıracak bir mücadeleyi tüm yönleriyle ortaya koymaktır.

Halk İktidarı İçin Birleşelim

Gericilik, vurgunculuk ve savaş rejimine karşı gücümüzün farkındayız. 1 Mayıs’ı tıpkı 2013 1 Mayıs’ında olduğu gibi halk hareketinde yeni bir atılımın başlangıcı yapmak için: Haydi alanlara. Gençlik olarak tıpkı Mayıs-Haziran büyük halk direnişinde olduğu gibi direnişi büyütmeye en önsaflarda yer almaya diyoruz. Gençliğin Devrim istemini gerçekleştirmek ve hırsızlık düzenini ortadan kaldırmak için tüm ilerici, demokrat, devrimci gençliği,1 Mayıs’ta Taksim’e, TÜM İGD saflarına çağırıyoruz.

Yaşasın 1 Mayıs!

Yaşasın işçilerin birliği, halkların kardeşliği!

Gericilik, vurgunculuk ve savaş rejimine son!

 

Tüm İlerici Gençlik Derneği (TÜM İGD)”

Bildirimizin pdf formatına ulaşmak için tıklayınız.

Updated: 26 Nisan 2014 — 4:04 pm