Gençlik Kobane halkıyla dayanışmada, sokaklarda!

10719387_1514425952129277_65902857_nKobane direnişine sahip çıkmak ve halkarın kardeşliği için tüm Türkiye il il, sokak sokak bir araya geldi. Terör örgütü IŞİD’in Kobane halkına dönük kanlı saldırılarını protesto etmek için yapılan eylemlerde İlerici Gençler de yerini aldı.

Bugün (07.09.2014) İstanbul’da eşzamanlı olarak Taksim ve Kadıköy’de Kobane için destek eylemleri yapıldı. Her iki merkezde de saat 20.00’de başlayan eylemlerde binlerce kişi Kobane için sokakları zapt etti. IŞİD’in kanlı saldırılarının protesto edildiği eylemlerde “Katil IŞİD işbirlikçi AKP” ve Kobane’ye destek sloganları atıldı. İlerici Gençler de gündeme uygun olarak Kadıköy duvarlarını “Katil IŞİD, işbirlikçi AKP” yazılamalarıyla donattılar.

Hem Kadıköy’de hem de Taksim’de yapılan eylemlerde kitlenin gerçekleştirdiği oturma eyleminden bir süre sonra polis, biber gazı ve plastik mermiyle halka saldırdı. Bunun üzerine kitle ara sokaklarda barikatlar kurarak direnişi sürdürdü.

İlerici Gençler AKP faşizmine ve IŞİD terörüne karşı başta Kobane halkı olmak üzere bölge halklarıyla dayanışma eylemlerinde yer almayı, sokaklarda olmayı sürdürecekler.