Gençlik direnen Yemeksepeti emekçisinin yanında!

yemek sepeti isci eylem 7 subat 2022

Yemeksepeti işçileri sefalet zammına karşı insanca yaşanacak bir ücret için bir haftadır direnişteler. Yemeksepeti direnişinin 7. Gününde (07.02.2022) bizler de İlerici Gençlik olarak işçilerle beraberdik.

“Gemileri yaktık geri dönüş yok!”

Direnişteki Yemeksepeti kuryeleri ve Banabi depo emekçileri İstanbul’da bulunan genel merkez önüne konvoylar halinde gelerek toplandılar. İşçiler, “Gemileri yaktık geri dönüş yok”, “Ölmek var dönmek yok”, “Direne direne kazanacağız”, “İşçiler burada yönetim nerede” sloganlarıyla işverene seslendiler.

Kuryeler adına açıklama yapan Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu Yemeksepeti işvereninin geçmiş yıllara göre işçilere daha az ücret artışı teklif ettiğine dikkat çekti. Geçmiş yıllarda çalışanların ücretinin asgari ücretin 1,5 katı olduğunu, bu yıl yapılan sefalet zammının işçileri açlık ve yoksulluğa mecbur bıraktığının altını çizdi. Zafer elde edilene kadar direnişin süreceği tekrar tekrar dile getirildi.

Direniş yurdun dört bir yanına yayılmış durumda. İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de, Eskişehir’de, Mersin’de, Denizli’de, Bolu’da, Adana’da ve diğer tüm bölgelerde binlerce işçi, onları yoksulluğa sürükleyen bu sefalet ücretine karşı seslerini çıkartıyor.

Yemeksepeti emekçilerinin talepleri neler?

İşçiler hak ve ekmek mücadelelerinde şunları talep ediyor:

-Net 5 bin 500 TL maaş

-İş kolunun derhal taşımacılığa geçirilmesi

-Sendikal faaliyetin güvence altına alınması

Gençlik direnen emekçinin yanında!

Direnişin 7. gününde işçilerin haklı mücadeleleri sayesinde tüm siparişlerde yüzde 70 oranında bir düşüş görüldüğü kamuoyuyla paylaşıldı.

Her geçen gün emekçinin boğazını sıkan zamlara ve sefalet ücretlerine karşı bizler İlerici Gençlik olarak memleketin dört bir yanında direnen emekçilerin yanındayız!

Zafer direnen emekçinin olacak!