“Gençler Kalıyor, Vurguncular Gitsin” başlıklı etkinliğimizi gerçekleştirdik

IMG 20220418 WA0013


16 Nisan Cumartesi günü 17.30’da “Gençlik Kalıyor, Vurguncular Gitsin” başlıklı söyleşimizi gerçekleştirdik. Genç arkadaşlarımızın da katılım sağladığı etkinliğimiz Kadıköy’deki gençlik büromuzda başladı.

Yenidünya gazetesi yazarı Onur Balcı’nın katkılarıyla ve İlerici Gençler adına Öyküm Bozkurt arkadaşımızın konuşmasıyla interaktif bir söyleşi gerçekleştirmiş olduk.


Etkinliğimiz, Yenidünya gazetesi yazarı Onur Balcı’nın; dünyadaki büyük göç hareketlerinin sebeplerini aktarmasıyla başladı. Balcı bu sebepleri açıklarken yurtdışında gençleri nasıl bir gelecek beklediğini belirterek çözümün, ülkemizin toplumcu bir ekonomi anlayışına sahip ve kurtuluşu İMF’de aramayan özgürlükçü bir anlayışla yönetilmesinde olduğunun altını çizdi. Balcı ayrıca Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş dönemine değinerek; gençlerin buradaki kazanımların yitirilmesine izin vermeden bu ortak değerler ile bir araya gelebileceğinin önemli olduğunu ekledi.

İlerici Gençler adına konuşan Öyküm arkadışımız ise gençlerin bu sorunlarının daha en temelde bizi, bir at yarışındaymışız gibi yarıştıran sınav sisteminde yattığını açıkça belirtti. Öyküm arkadaşımız milyarder şirketlerin borcunu silmeye imkanı olan iktidarın gençliğin KYK Kredi borçlarını da silmeye güçlerinin yeteceğini belirtti. Ayrıca 850 liralık KYK kredisiyle ya da bursuyla yaşamımızı sürdürmemizin mümkün olmadığını söyleyerek biz gençlerin ülkemizde geçinemez duruma geldiğini vurguladı. Ayrıca acilen gençliğin kurtuluşu için aşağıdaki taleplerin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı:


◦ KYK burs ücretleri arttırılsın.
◦ KYK kredileri bursa dönüştürülsün, KYK borçları silinsin.
◦ Cemaat yurtları kamulaştırılsın.
◦ Gençlerin kültürel etkinliklere katılımı için bütçe ayrılsın.

Etkinliğin sonuna yaklaşırken bir çok arkadaşımız söz hakkı alarak fikirlerini paylaştı. Gençleri kendi ülkesinde yalnızlığa ve çaresizliğe sürüklemeye çalışanlar bilsin ki yalnız değiliz, bu memleket bizim, gelecek bizim! Sorunlarımız ortak ve çözümü de bizim ellerimizde!