Emekçiler ve dostları sözünü söyledi: “Her yer Taksim, her yer direniş”

P 20150501 111839

İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ta dünyada ve Türkiye’de milyonlarca insan sokaklardaydı. İstanbul’da ise AKP bir kez daha kendini rezil etti, 1 Mayıs’ta Taksim’de olmak isteyen emekçilere, gençlere, kadınlara ve halklara saldırdı. Ancak Taksim ruhuyla sokaklara çıkan binlerin direnişini kıramadı, kitlelerin her yeri Taksim her yeri 1 Mayıs alanına dönüştürmesini engelleyemedi.

İstanbul işgal altında, kitleler sokaklarda
1 Mayıs sabahı AKP iktidarı, emekçilerin ve dostlarının 1 Mayıs’a katılımı engellemek için İstanbul’u resmen işgal etti. Taksim’e ve çevre ilçelere giden tüm toplu ulaşımı durdurdu, emek örgütlerinin ve kurumların tuttukları otobüslerin önünü kesti. Tüm bu zorlukları aşarak Beşiktaş’ta, Zincirlikuyu’da, Şişli’de, Fulya’da ve Okmeydanı’nda bir araya gelen halka yirmi binin üzerinde polis, toma, tazyikli su ve biber gazıyla saldırdı. Halkın gözünü korkutmak için yüzlerce gözaltı yaptı. Eli sopalı, bıçaklı birçok sivil faşistini kitlenin arasına sürerek emekçilere, gençlere saldırttı. Sivil araçların içinde gizlediği polislerle ara sokakları gaza ve plastik mermilere boğdurdu. Ancak korkutmak istediği halk korkusu oldu. Kitleler sokaklara çıktı, bir araya geldi. Sokaklara çıkmayanlar, polis şiddetine karşı direnişçilere evlerini açtı. Zorbaya, katile ve hırsıza pabuç bırakmayacaklarını bir kez daha gösterdi.

Faşizme geçit vermeyeceğiz! Taksim 1 Mayıs alanıdır!
“Yolumuz işçi sınıfının yoludur” diyen TÜM-İGD’liler olarak bizler de 1 Mayıs’ta sokaklardaydık. Binbir zorluğu aşarak pankartımızla, bayraklarımızla ve sloganlarımızla Beşiktaş Meydanı’na ulaştık. AKP’nin polisi birçok noktada olduğu gibi Beşiktaş’ta da saldırdı. Bizler de alandaki dostlarımızla birlikte AKP’nin faşizmine ve saldırılarına karşı direndik, faşizme geçit vermeyeceğimizi haykırdık.

AKP’nin savcılarının arkadaşlarımızı gözaltında tutması anayasa dışıdır! Göz altılar serbest bırakılmalıdır!
Kitleleri yıldıramayacağını ve sokaklarda alıkoyamayacağını göre AKP iktidarı direnişin ilerleyen saatlerinde çok sayıda direnişçiyi gözaltına almaya başladı. Altısı İlerici Gençler’den olmak üzere üç yüzün üstünde direnişçi gözaltına alındı ve hâlâ gözaltında tutuluyor. Hiç bir hukuğa sığmayan bu gözaltılar derhal serbest bırakılmalıdır.

Günlerin bugün getirdiği direnişi büyütmektir!
Bizler İlerici Gençler olarak 1 Mayıs’a giderken “Gençlik göreve, 1 Mayıs’ta Taksim’e!” demiştik. Bugün ise daha şimdiden 1 Mayıs 2016 için kitlelerle bir arada direnişi büyütmeye başlamak gerekiyor. Hırsızın, katilin, zorbanın diktatörlüğüne karşı emekçilerin, kadınların, halkların ve gençliğin eşitlik ve özgürlük mücadelesini büyütmek gerekiyor. Yılmadan, yorulmadan haydi gençlik göreve; sokak sokak, atölye atölye ve sınıf sınıf direnişi büyütmeye!

P 20150501 110559

P 20150501 150017

P 20150501 110240

P 20150501 131814

P 20150501 121456

P 20150501 140602