Elektrik akımına kapılan işçi yaşamını yitirdi

elektrik olum

İzmir’in Dikili ilçesinde, işçi cinayeti yaşandı. Enerji hattında meydana gelen arızayı gidermek için elektrik direğine tırmanan 56 yaşındaki işçi Osman Pala, elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi.

DHA’ nın haberine göre, İZSU Bakım Onarım Dairesi Dikili Teknik ve Uygulama biriminde görevli Osman Pala, enerji hattında çıkan arızayı gidermek için akşam saatlerinde direğe çıktı. Daha sonra elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

İşçilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve ambulanslar sevk edildi. Sağlık ekibinin olay yerinde yaptığı incelemede Pala’nın hayatını kaybettiği belirlendi. Savcı olay yerini incelemesinin ardından Pala’nın cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

İşçi kıyımı devam ediyor

suriye isci

Adana’da Suriyeli işçi Mustafa El Recep’in cesedi 17 Aralık’ta Seyhan ilçesindeki yolun kenarında ki bir bahçede bulunmuştu.

Yine DHA’ nın haberine göre, Adana’da yol kenarında ölü bulunan Suriyeli işçi Mustafa El Recep’in aslında çalıştığı fabrikada can verdiği, ancak cesedinin işyeri sahibi ve üç çalışanı tarafından battaniyeye sarılarak yol kenarına bırakıldığı öğrenildi. Fabrikanın patronu ve fabrikada çalışan ustabaşı tutuklandı.

Bölgedeki plastik fabrikasında çalıştıkları belirlenen fabrika patronu Sekan M., ustabaşı Savaş İ. ve çalışanlar İsa K., Esat E. gözaltına alınmıştı. Şüpheliler sorgularında, “Mustafa el Recep’i öldürmediklerini, 15 Aralık’ta fabrikaya geldiklerinde tavana asılı cansız bedenini bulduklarını” iddia ettiler.

Şüpheli şahıslar, fabrikaya zarar geleceği ve başlarının belaya girebileceği düşüncesiyle, işçi Mustafa El Recep’in cesedini yol kenarına bıraktıklarını belirttiler. Savaş İ. ile Sekan M. tutuklanırken, diğer Savaş İ. ve Esat E. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer yandan Mustafa el Recep’in daha 2 hafta önce fabrikada çalışmaya başladığı, kalabileceği başka hiçbir yeri olmadığı için fabrikada kaldığı öğrenildi.