Direnen Filistin kazanacak!

10525633_10152333898062675_860116348231877735_n

Filistin için İsraile Karşı Boykot Girişimi bileşenleri, İstanbul-Taksim’de gerçekleştirdikleri bir eylemle Filistin halkıyla dayanışmayı yükseltti.

TÜM-İGD’li gençlerin de bileşeni olduğu Filistin için İsraile Karşı Boykot Girişimi İstanbul-Taksim’de gerçekleştirdiği bir eylemle İsrail’in Filistin’e gerçekleştirdiği saldırıyı protesto etti, Türkiye halkını Filistin halkıyla dayanışmaya çağırdı. Saat 19.00’da Taksim-Tünel Meydanı’nda toplanan kitle buradan bayrakları, dövizleri ve sloganlarıyla Galatasaray Meydanı’na doğru bir yürüyüş gerçekleştirdi. “Tanklara karşı taş, tanklara karşı taş, direnen Filistin kazanacak!”, “Filistin halkı yalnız değildir!” sloganlarının yükseldiği yürüyüşün ardından Galatasaray Meydanı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Basın açıklamasında İsrail’in Filistin’e yönelik saldırısına karşı herkesi Filistin için İsrail’i boykot etmeye çağıran girişim hükümete de İsrail’le olan tüm ilişkileri durdurma çağrısı yaptı. Basın açıklaması sonunda Filistin için İsraile Karşı Boykot Girişimi’nin Filistin halkının da aralarında bulunduğu Türkiye’deki ilerici, devrimci, komünist demokratik kitle örgütü ve partilerin katılımıyla oluştuğu açıklanarak “Filistin halkıyla dayanışma” çağrısı bir kez daha yükseltildi.

Açıklama sonrasında Anti-kapitalist Müslümanlar, Yeryüzü Sofrası’nın bu akşam Levent’te İsrail Konsolosluğu önünde gerçekleştirileceğini duyurdu. Bu duyurunun ardından Türkiye’deki Filistinliler bu akşam Dolmabahçe’de Erdoğan’la görüşecek Filistinli lider Mahmud Abbas’ın Filistin direnişini temsil edemeyeceğini ilan ederek, Abbas’a Filistin mücadelesinin tek yolunun direnişten geçtiğini ve kendisinin Filistinlileri temsil etmeyeceğini haykırmak için herkesi saat 22.00’da Dolmabahçe’de olmaya çağırdı. Duyuruların ardından eylem “Birruh biddem nefdik ya Filistin”, “Direnen Filistin kazanacak” sloganları eşliğinde sona erdi.

Updated: 18 Temmuz 2014 — 9:07 pm