Dayanışma Derslerimiz Başlıyor

Merhaba sevgili arkadaşlar!

Ülkemizin sürüklendiği ekonomik yangın yüzünden işsizlik, pahalılık, yoksulluk sarmış dört bir yanımızı. 

Liseli ve üniversiteli arkadaşlar, aldığınız harçlıklar verilen burslar, krediler yetiyor mu? Hayır! Çoğumuz okurken çalışmak zorunda kalıyoruz. Yine de geçinemiyoruz. Barınamıyoruz, sağlıklı beslenemiyoruz. 

Bu koşullarda okulumuza ve geçimimize zor güç yettirirken kendimizi nasıl geliştireceğiz peki? “Ne yapalım kader bu” deyip bir kenarda gençliğimizin elimizden alınmasını mı izleyeceğiz? 

Ama bizler gençleriz. Hayat doluyuz. Öğrenmek, kendimizi geliştirmek, sosyalleşmek, eğlenmek istiyoruz. Bizleri sürükledikleri karanlığı aydınlatmak, yoksulluğu aşmak istiyoruz. Gençliği içine düştüğü bu durumdan kurtaracak olanın en başta yine gençler olduğunu biliyoruz. Bizi içine ittikleri çaresizliğe inat gençlik dayanışmasına güveniyoruz. İşte bu nedenlerle “Dayanışma Derslerini” başlatıyoruz.

Dayanışma Dersleri ile birbirimize gönüllü destek olarak kişisel gelişimimizi sürdürmek istiyoruz. Yabancı dil; ekip çalışması, iletişim, sosyalleşme becerileri; temel bilimler; dans, tiyatro, müzik, başka sanat dalları; üniversiteye hazırlık, dikey geçiş sınavlarına hazırlık… Haydi bir dayanışma ağı örelim bakalım hangi ihtiyaçlarımızı nasıl karşılayacağız.

İlerici Gençler, halkın içine sürüklendiği bu kötü koşulara halkın azim ve kararıyla son verebileceğini biliyor. Toplumcu bir düzen için mücadele ediyor. Gençliğin temel sorunlarının bu mücadeleyle çözüleceğine inanıyor. Ve fakat bugünü de kurtarmak için dayanışma ağları örmek için uğraşıyor. 

Haydi arkadaşım, haydi kardeşim sen de katıl dayanışma ağımıza!

Gücünü gücümüze, yüreğini yüreğimize kat!