Cumartesi Anneleri’nin 700. Hafta eylemine polis saldırısı

cumartesi anne 700 hafta

1995’ten beri kaybolan (!) ve öldürülen çocukları için adalet arayan Cumartesi Anneleri’ne bugün (25 Ağustos) polis saldırdı.

Adalet arayan kayıp yakınları her cumartesi olduğu gibi bugün de saat 11.00 civarında Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldiler ve adalet arayışlarını haykırdılar. Eylem, Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. Bu yasağı dinlemeyen Cumartesi Anneleri oturma eylemi gerçekleştirdi. Bunun üzerine polis eylemcilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Aralarında CHP ve HDP milletvekillerinin de bulunduğu çok sayıda kişi sert bir şekilde gözaltına alındı.

Olay sonrasında uygulanan şiddet ve gözaltılar için İHD Ankara şubesi önünde basın açıklaması yapıldı. Cumartesi Anneleri’ne destek amacıyla farklı şehirlerde de eylemler yapıldı.


Cumartesi Anneleri 23 yıldır bıkmadan usanmadan her cumartesi toplanıp sessizce çığlıklarını duyurmaya çalışıyor. Bu anneler, çocuklarının akıbetini sormaya devam ediyorlar ve edecekler. Hükümet ise bu çağrılara kulak tıkıyor ve adaletin üstünü örtmeye çalışıyor. Yapılan haklı eylemlerinin sonucunda adalet elbet yerini bulacaktır.