Çorum’da iki kişi intihar etti

corum intihar

Türkiye’de özellikle son birkaç ayda intihar vakalarında artış yaşandı. Her ne kadar inkâr edilmeye çalışılsa da bu intiharların temelinde vatandaşın ekonomik yetersizliği ve kaygıları yatıyor.

Sputnik Türkiye’nin haberine göre bunlardan ikisi 18 Aralık’ta Çorum’da yaşandı. Çorum Bahçelievler Mahallesi Karşıyaka 18. Sokak’ta ve Bahçelievler Mahallesi Karşıyaka 1. Cadde’de de oturan iki kişi 17 Aralık’ta intihar etti.

İntihar eden kişilerden biri evli ve bir çocuk babası olan 31 yaşındaki Gökhan T. ve diğeri 32 yaşındaki Oktay A. Gökhan T’nin intihar etmeden önce üç yaşındaki kızına “Seni seviyorum kızım. Özür dilerim.” şeklinde not bıraktığı görüldü. Polis, hayatına son veren Oktay A’nın eşi ile yaptığı görüşmede maddi sıkıntılarının olduğunu, evde yiyecek yemeklerinin olmadığı için babasının evine gittiğini kaydetti. Oktay A’nın intihar ettiği gün de eşinin, çocuğunun eşyalarını almak için babası ile tekrar evine geldiklerini, eşinin kapıyı açmaması üzerine anahtar ile içeri girdiklerini ve eşini asılı halde bulduklarını söylediği iddia edildi.

Ülkemizde alnının teriyle yaşamaya çalışan insanlar tek kurtuluş yolunun intihar olduğunu düşünüyor. Fakat gerçek böyle değil. Bizi açlığa, ölüme mahkûm edenlere razı olmayacağız ve şu tarihsel gerçeği aklımızdan çıkarmadan bir araya geleceğiz: “Örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez.”