Çocukların haykırışından korkuyorlar! Berkin Elvan ölümsüzdür!

 

46998_43044_23042014122850_1 (1)Vali Mutlu’nun katılımıyla İstanbul-Eyüp’de gerçekleştirilen 23 Nisan etkinliğinde çocuklar “Berkin Elvan ölümsüzdür”, “Berkin Elvan 15’inde bir fidan” sloganları ve açtıkları pankartla seslerini yükseltti. İktidarın güvenlik güçleri çocukları şiddet uygulayarak gözaltına aldı.

İstanbul’un cesur çocukları 23 Nisan etkinliğinde Mayıs-Haziran Büyük Halk Direnişi’nin en küçük şehidi “Berkin Elvan”ın unutulmadığını, unutturulamayacağını ortaya koydu. Eyüp-Feshane’de gerçekleştirilen resmi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliğinde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun sahneye çıkmasıyla “Berkin’in katilleri cezalandırılsın” pankartı açtı. “Berkin Elvan ölümsüzdür”, “Berkin Elvan 15’inde bir fidan” sloganlarını yükselten çocukları polisler şiddet uygulayarak gözaltına aldı.

 

Çocuklara müdahaleyi görünteleyen kameramana polis saldırısı

Çocukların yaka paça gözaltına alınmasının ardından tören devam ederken 2 cesur çocuk daha sloganlarını Berkin için yükseltti. Polisin olaya müdahalesini görünteleyen kameramanlar da polis saldırısına uğradı.

 

Gelecek susmayan, mücadele eden çocukların ellerinde

Berkin Elvan’ın sıra arkadaşları 23 Nisan’da gösterdikleri tavırla Berkin’in unutulmayacağını gösterirken geleceğin haksızlıklar karşısında susmayan, mücadele edenlerce kurulacağını da ortaya koydu.