Cinsiyetçi zihniyet dışarı, bilim içeri!

gazi dekan istifa

Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Orhan Acar sosyal medyadan gelen haklı tepkilerin ardından istifa etmek zorunda kaldı

Acar, üniversitelilerle yaptığı video görüşmesinde kayıtta olduğunu unutarak yanındaki kişiye, “Kızların resimlerini de görüyoruz böylece, çaktırma” cümlesini kurdu. Ardından yanındaki kişi kameranın açık olduğunu hatırlattı. Acar, söylediği sözleri öğrencilerin duyduğunu fark edince “Yamulduk” dedi.

Bugün Gazi Üniversitesi bu görüntülerle ilgili açıklama yaptı ve dekanın istifa ettiğini kamuoyuyla paylaştı. Üniversitenin açıklaması şu şekilde:

“Üniversitemiz Fen Fakültesi Dekanlık görevini vekaleten yürüten Prof. Dr. Orhan Acar’ın sosyal medya ve basına yansıyan ifadeleri nedeniyle yasal süreç başlatılmış olup, sürecin selameti açısından kendisi 13.05.2020 tarihinde istifa etmiştir”

Üniversiteler böyle tacizci, cinsiyetçi zihniyetlerin eline bırakılamaz! Orhan Acar gelen tepkilerin ardından istifa etmek zorunda kalmıştır, üniversitelerden bir cinsiyetçi zihin eksilmiştir. Ancak bizler gençler olarak biliyoruz ki; sadece Gazi Üniversitesi’nde değil üniversitelerimizin çoğunda Acar zihniyetinde kişiler ne yazık ki profesör, dekan, rektörlük gibi makamları zapt etmiş durumdalar. Bizler üniversitelerde bilim istiyoruz! Cinsiyetçi zihniyetler dışarı, bilim içeri!