Cerrahpaşa’da zafer direnen işçilerin oldu

cerrahpasa_direnis_zafer

Cerrahpaşa işçileri 22 günlük direnişi kazanımla sonuçlandırdı. İşlerine geri dönen işçiler hastane bahçesine kurdukları direniş çadırlarını halaylar ve sloganlar eşliğinde kaldırdı.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi ve İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü yemekhanelerinde çalışırken işten çıkarılan 11 işçi hastane bahçesine kurdukları çadırda gösterdikleri 22 günlük direnişin ardından işlerini geri kazandı. Dev-Sağlık-İş üyesi işçiler işlerini geri kazanmalarının ardından direniş çadırını gerçekleştirdikleri eylemle kaldırdı.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi bahçesinde bulunan direniş çadırında bir araya gelen işçileri “İnadına sendika, inadına DİSK”, “Direne direne kazandık”, “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganları ve halaylar eşliğinde işe geri dönüşlerini kutladı. İlerici Gençler’in yanı sıra Kocamustafapaşa Dayanışması, SES, Eğitim-Sen 6 Nolu Üniversiteler Şubesi ve UİDDER’de işçilere destek olmak için alanda yerini aldı.

Direnişçi işçilerden Hülya Bektaş gerçekleştirdiği konuşmada “Bu 22 günün zaferidir. Kazanmamızın nedeni örgütlü ve sendikalı olmamızdır” dedi. Bektaş’ın ardından söz alan DİSK Genel Sekreteri ve Dev Sağlık İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da “Meşruluğumuz ve inancımızdan aldığımız güçle mücadele yürüyor. Taşeron sisteme karşı mücadelede zafere ulaşacağımız biliyorduk. Cerrahpaşa’da böyle oldu. Bütün iş kollarında taşeron sistemin hukuksuzluğu ortadadır. Bu sistemi sürdürenler suç işlemektedir” diyerek taşerona karşı mücadelenin direnişten geçtiğini vurguladı.

Konuşmanın ardından işçilerin sloganlar eşliğinde direniş çadırını kaldırmasıyla eylem sona erdi.

Updated: 24 Nisan 2014 — 12:24 am