Bursa’da Üç Halk kahramanı anıldı

6mayis1

Bursa’da Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan katledilişlerinin 52. yılında Nilüfer Kent Konseyi ve Gençlik Örgütleri’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikler ile anıldılar.
5 Mayıs’ta, İlerici Gençlik olarak katılım sağladığımız ve Üç Fidan Parkında başlayan anma etkinliği saat 18.00’da gerçekleştirildi. Anmaya katılan Nilüfer Kent Konseyi ve Gençlik Örgütleri; Deniz’lerin açtıkları mücadele bayrağını daha ilerilere taşımak için mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladılar.
6 Mayıs’ta ise Gençlik Örgütleri’nin Fomara Meydanı’nda düzenlediği basın açıklamasında da, 68 Kuşağı’nın devrimci gençlerinin Türkiye halkının sömürülmediği, eşit ve özgür bir ülke kurmak için işçi grevlerinde, köylü mitinglerinde yoksulların yanında yer aldıklarını, demokratik bir üniversite için üniversitelerde boykotlar ve işgaller örgütlediklerini ve emperyalizme karşı ‘tam bağımsız Türkiye‘ diye haykırdıklarını dile getirdiler.
Üç halk kahramanı; Faşist 12 Mart cuntası tarafından idam sehpasına götürülürken bile yaşasın tam bağımsız Türkiye, yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği diyerek, mücadelelerinden hiçbir zaman geri adım atmayarak cesaretlerini bütün dünyaya gösterdiler.
İlerici Gençler Derneği olarak bizler, Denizler’den miras aldığımız tam bağımsız ve gerçekten demokratik ve sosyalist Türkiye mücadelemizi; Vatan, Cumhuriyet, Emek bayrağıyla zafere taşıyacağız.

6mayis2