Boğaziçi Üniversitesi eylemine çok sayıda gözaltı

bogazici eylem guney kampus

30 Ocak Pazar günü Boğaziçi Dayanışması tarafından bugün için Boğaziçi Güney Kapı önüne yapılan çağrı üzerine üniversiteliler olarak bir araya geldik. Henüz İBB otobüsünden inilmişken polis çok sayıda gözaltı yaptı. Boğaziçi Üniversitesi Güney Kapı dahil çevredeki pek çok yerden işkenceyle gözaltılar yapıldı. Polis, kampüs içindeki öğrencilerin çıkışını engelledi. Polis dışarıdakilere saldırırken ÖGB kampüs içindekilere saldırdı. Güney Kampüs çevresindeki binalara çok sayıda keskin nişancılar yerleştirildiği de sosyal medyada paylaşılmıştı.

Boğaziçi çevresinde yapılmak istenen eylemlerin ardından kalan kitle Bebek Sahil’de gözaltıların serbest bırakılması için yürüyüş düzenlediler. Bu yürüyüşe katılanlar da gözaltına alındı.
Üniversitelerimizden atanmış rektörleri temizleyene kadar mücadeleye devam edeceğiz! En demokratik taleplerimizi bile dile getirmemizden korkanlar baskılarla, gözaltılarla, tutuklamalarla öğrenci gençliğin sesini kesemeyecekler!

Tutuklanan iki Boğaziçili öğrenci arkadaşımız ve bugün gözaltına alınan çok sayıda arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın!