Birleşik Metal-İş Sendikası 25. yılını kutladı

1993 yılında Türkiye Maden-İş Sendikası ile Türkiye Otomobil-İş Sendikalarının birleşmesiyle kurulan Birleşik Metal-İş Sendikası 25. Yılını kutladı.

birlesik metal 25 yil

Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi A Nikah Salonu’nda saat 19.00’da başlayan etkinliğe sendika üyeleri başta olmak üzere Kemal Türkler Eğitim ve Kültür Vakfı, Banksen, Nakliyat-İş gibi sendikaların yanı sıra 1920 TKP, ÖDP gibi siyasi partiler de katıldı. “Yolumuz işçi sınıfının yoludur” diyen İlerici Gençler olarak biz de etkinlikte yerimizi aldık.

Etkinlik işçilerin sloganlarla salona girmesiyle başladı. Ardından Müzik Dinletisi için sahneye çıkan Hasan Karayel (Basbariton), Mustafa Karaçeper (Bağlama) güçlü sesi, etkili yorumu ve güzel ezgileriyle konuklara güzel anlar yaşattılar.

Ardından sahneye açılış konuşmasını yapmak için Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu çıktı. Serdaroğlu konuşmasına sendikanın 25. Yılını, sınıfsal dalgalanmalardan geçen zorlu süreçlere rağmen sancağı yere düşürmeyen geleneği selamlayarak başladı. Birleşik Metal-İş Sendikası’nın işçi sınıfının, işçi sınıfı adına mücadele yürütenlerin sendikası olduğuna değindi. AKP hükümeti ve MESS’in baskı ve yasaklamalarına mücadelelerine umutla ve inatla devam edeceklerini belirterek etkili bir konuşma yaptı.

Etkinliğe “Kent Meydanında Söylenen” sahne oyunuyla devam edildi.

Oyunun ardından 25. Yıl Belgeseline geçildi. Belgeselde Birleşik Metal-İş Sendikasının kurulmasına giden süreç anlatıldı. MESS ile girilen mücadeleler, 24 Ocak kararları ve ardından gelen 12 Eylül darbesi, Maden-İş Sendikası ile T. Otomobil-İş sendikası birleşme süreci anlatıldı.

Program gerçekleştirilen kokteyl ile sona erdi.