Berkin Elvan davasından sonuç çıkmadı, dava yine ertelendi.

berkin elvan
Berkin Elvan

Gezi parkı eylemleri sırasında evinin önünde polisin sıktığı gaz fişeğinin başına isabet etmesiyle yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın davasının 15. Duruşması bugün (13 Kasım 2019) görüldü. İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davadan sonuç yine çıkmadı. Dava 5 Şubat 2020’ye ertelendi.

Bugün görülen duruşmada yeni hazırlanan bilirkişi raporu dosyaya sunuldu. Bu rapora göre sanık polis Fatih Dalgalı’nın biber gazı silahını kullanmada “bilinçli olduğu” kararına vardı ve ayrıca olayın yaşandığı anda etrafta herhangi bir eylemin olmadığı belirtildi. Bugün dinlenen tanık polis Yalçın Şengör’ün ifadesi alındı. Şengör, o gün nerelerde görev yaptığını bilmediğini ve yanında kim olduğunu hatırlamadığını söyledi. Ailen Avukatı Can Atalay söz alarak polisin dosyaya müdahale ettiğini ve kolluğun polis kanadının gerçeğin ortaya çıkmaması için uğraştığını söyledi.

Mahkeme bilirkişi raporunun ve dosyanın yaniden Adlı Tıp Kurumuna gönderildiğini ve davanın 5 Şubat 2020’ye ertelenmesine karar verdi.

Duruşmadan sonra yapılan açıklamada baba Sami Elvan şunları söyledi: “Buradan gerçek bir adalet çıkmasını beklemiyorum, ancak birlikte olursak adaleti sağlayabiliriz. Berkin benim değil herkesin çocuğu artık. Gezi’deki gibi 5 Şubat tarihinde burada sizleri bekliyorum. Sizleri 5 Şubat tarihinde görülecek duruşmaya davet ediyorum” dedi. İlerici Gençlik olarak davanın takipçisi olacağız.