Bayram direnişte karşılanıyor!

04102014_bayram_direnisEmperyalizmin, kapitalizmin, kârı insan yaşamından üstün sayan patronların, kan kokusundan başka bir şey bilmeyen çetelerin saldırısı altında Türkiye ve Ortadoğu’nun emekçi halkları bayramı direnişlerle karşılıyor

Bir bayram daha Türkiye ve Ortadoğu topraklarında direniş bayramına dönüşüyor. İŞİD’e karşı ayakta duran Kobanê halkı, ülkenin dört bir yanında mücadeleyi sürdüren işçiler direnişin adını bayrama yazıyor.

Kobanê’de düşene dövüşene bin selam!
Direnişin en sıcak noktası dinci-gerici çetelere karşı evlerini, topraklarını koruyan Kobanê halkı var. Karşılarındaki çeşitli milletlerden oluşma katil sürüsü İŞİD’e karşı Kobanê’yi savunan Kürt halkı bugün direnişin simgesi halinde. Pek çok yorumcu İŞİD saldırganlığının Kobanê’yi aşması durumunda çok daha büyük bir tehlike olacağını dile getiriyor. Kobanê halkı ve bölgenin ilerici, devrimci, yurtsever güçleri İŞİD’i geriletme mücadelesinin en önündeler. Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında ise Kobanê’ye destek eylemleri sürüyor. Selam olsun Kobanê’de düşene dövüşene.

Torunlar GYO inşaatında 236 metrede eylem
Halklar Kobanê’de katil sürüsü İŞİD’e karşı dövüşürken Türkiye’nin pek çok noktasında işçi direnişleri sürüyor. İstanbul Mecıdıyeköy’de Torunlar GYO’ya ait rezidans inşaatında çalışan ve paralarını almayan 2 işçinin vinç üzerindeki eylemi devam ediyor. İki işçi bayrama 236 metre yüksekte kule vincin üzerinde girdi.

Ankara’da Abdi İpekçi Parkı’nda Çalışma Bakanlığından ve Hükümetten çözüm bekleyen Van İŞKUR işçileri’nin direnişi yirbirinci gününde. Güvenli iş, güvenli gelecek talebindeki işçiler Ramazan Bayramı’nın ardından Kurban Bayramı’nı da direnişte geçiriyor.

Sendika düşmanı bir otel olan Dora Hotel’in Tüm Emek Sen (Turizm Otel Spor Emekçileri Sendikası) üyesi 3 işçiyi işten atmasının ardından başlayan direniş sürüyor. Dora Hotel patronu sendika üyesi diğer işçileri de işten atma tehdidiyle sendikadan ayrılmaya zorlasa da direniş emek dostlarının da desteğiyle güçlenerek devam ediyor.

Eskişehir’de Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ICF ankastre cihazları fabrikası önündeki direniş 59. gününe ulaştı.

Direnen emekçilere selam olsun!

Direnenler asla yenilmezler!
Direnenlerin omzunda yükselen tarihi bize patronların, katillerin tarihi gibi anlatmaya çalışsalarda bizler biliyoruz ki tarihi direnenler yazar. Direnenlerdir güneşli dünyayı getirecek. Direnenler her yerden, her dilden. Ve biz biliyoruz ki “Direnenler asla yenilmezler!”.

Updated: 4 Ekim 2014 — 11:35 am