Bartın’da 150 maden işçisinin işine son verildi

maden isci

Taşeron firma Ersamak’ta çalışan 150 taşeron işçinin işine son verildi. Öncesinde de ücretleri ödenmeyen işçiler alacaklarının ödenmesini istiyor.

Bartın’da Hattat Holding’e ait Hema’ya bağlı taşeron bir firma olan Ersamak, işçilerinin maaşları yatırmıyordu. Son olarak “işlerin iyi gitmediği” gerekçesiyle 150 emekçi işten atıldı. Alacaklı olan işçiler bu duruma tepkili.

3 aydır ücretleri ödenmeyen maden işçileri 12 Mart Pazartesi günü maden önünde toplanarak maaşlarının yatmasını talep etti.

Firma yetkilileri tarafından “Hema ile yapılan sözleşme fesh edildiği için size iş veremiyoruz.” açıklaması yapıldı. Tebligatların işçilerin evlerine gönderileceğini belirten yetkililer 3 aylık birikmiş alacakları olan işçilere şimdilik 1 aylık ücret ödeneceğini söylediler.

İşçiler tepkili
İşçiler, firma yetkililerinin onları maden önünden dağıtmak için bu açıklamayı yaptıklarını söyledi. 3 yıldır bu firmada çalışan işçiler: “Burada iki taşeron firma var. Birisi bizim Ersamak , diğeri ise Denfa. Denfa’da da 150-200 civarı işçi çalışıyor.” dediler ve sendikasız oldukları için taşeron firmalar tarafından sömürüldüklerini belirttiler.

Maden işçileri sözlerine şunları da ekledi: “Genel Maden İşçileri Sendikası’na (GMİS) üye 700 civarı kadrolu çalışan var. Linyit kömürü çıkarıyoruz. Bizim firmamız Ersamak, 3 yıldır kazandığını kazandı, ondan sonra bizi kapının önüne koydu. Şuan mağdur bir şekilde bekliyoruz. Yazılı olarak arz edilmiş bir şey yok, sadece sözlü olarak toplanan bizleri dağıtmak için böyle bir açıklama yaptı.”