Aramızdan ayrılışının 10. Yılında Hrant Dink’i andık.

hran 10.yil

Hrant Dink’in öldürülüşünün onuncu yılında Hrant Dink’i anmak için dün (19.01.2017) Agos gazetesinin önündeydik. Hrant’ın Arkadaşları adına yapılan çağrıyla; Hrant Dink’in bundan 10 yıl önce öldürüldüğü yerde, öldürülmeden önce Genel Yayın Yönetmeni olduğu Agos gazetesinin önünde yapılan anma ile Dink’i andık.

Yapılan anmada her yıl olduğu gibi Hrant Dink’in unutulmadığı, mücadelesinin yaşadığı ifade edildi. Hrant’ın sadece ermenilerin değil yurdun tüm ezilen, ayrımcılığa uğrayan, temel hakları gasp edilen kesimlerin sözcüsü olduğu ifade edildi. Hrant’ı öldüren sistemin açığa çıkarılmadığı, öldür emrini verenlerin yargılanmadığı, suikastın siyasi iktidarca siyasi hesaplaşmalar ve çıkar ilişkileri üzerinden dönem dönem farklı kesimler üzerine yıkmasıyla suistimal edildiğinden bahsedildi.

Hrant Dink’in eşi Rakel Dink ise, söz alarak son on yıl içerisinde bir çok olay yaşandığından ve bu olaylara yine bir çok kişinin yaşamını yitirdiğinden bahsetti. Roboski’ den, Gezi olaylarında insanların öldürülmesinden; Tahir Elçi cinayetinden; Diyarbakır’da, Suruç’ta, Ankara’da başlayarak devam eden ülkenin birçok yerinde yaşanan terör olaylarından, 15 Temmuz kalkışmasından söz ederek son on yıl içerisinde birçok sivil insanın öldürüldüğünden bahsetti. Devletin insanların can güvenliğini sağlama noktasında sorumluluk üstlenmediğini vurguladı.

Her yıl olduğu gibi bu yılda ilerici, aydın, sosyalist çevrenin anmaya katılımı yoğundu. İlerici Gençlik olarak anmaya katılarak destek verdik.

Bizler, İlerici Gençlik olarak Hrant Dink’i anmayı sürdüreceğiz. Çünkü Hrant Dink ermeni bir sosyalist olarak halkların kardeşliğinin sembolüdür. Çünkü Hrant Dink’i anmak, emperyalizmin halkları birbirine kırdırma politikalarına karşı koymak demektir. Hrant Dink’i anmak emperyalizmin planlarına geçit vermemek demektir.