Anlamak ve Değiştirmek İçin: İlerici Gençlik Siyaset ve Felsefe Atölyesi

siyaset atolye

Gençlik okuyor, konuşuyor, tartışıyor ve birlikte öğreniyor. Üniversitelerimizde sınıflarda, topluluk ve kulüplerde, kampüslerde; dışarıda iş yerlerinde, sendikalarda, sokaklarda; hayatın her alanında geleceğimizin tuğlalarını örmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bunu yaparken okulda, işte, var olduğumuz her yerde sömürüyle, gericilikle, liyakatsizlikle, istibdatçı AKP rejimiyle mücadele etmemiz gerekiyor.

Peki tüm bunları nasıl yapacağız?
Yaşadığımız dünyayı değiştirebilmek için, mevcut baskı ve sömürü düzenini devirip hak ettiğimiz dünyayı kurabilmek için önce onu anlamaya ihtiyacımız var. Bu düzeni kuran araçları, onu sürdüren kişileri ve güçleri anlayacak ve değiştireceğiz. Bu yüzden “İlerici Gençlik Siyaset ve Felsefe Atölyesi”yle gençleri, dostlarımızı, mücadele arkadaşlarımızı bu anlama ve değiştirme çabasının bir parçası olmaya davet ediyoruz.

Neleri konuşuyoruz?
Bu atölye boyunca siyasetin ve felsefenin işlevlerini, gündelik yaşamımız üzerindeki etkisini konuşacağız. Felsefe ile dünyamızı yorumlama becerisini kazanacak ve dünya tarihi boyunca belirleyici olan düşünce akımlarını, işçi sınıfı mücadelesinin ve devrimlerin, özgürlük hareketlerinin, devrimci ve karşı-devrimci hareketlerin tarihini öğreneceğiz. İşçi sınıfının tarihinden aldığımız örnekleri ve felsefi metotları kullanarak nasıl bir gelecek inşa edeceğimizi konuşacak ve birlikte planlayacağız.

Sen de nasıl bir gelecek istediğini başkalarıyla paylaşmak, birlikte akıl yürütmek, öğrenmek, eğlenmek istersen yerin hazır.
İletişim için:
Instagram: ilerici.genclik
X (Twitter): ilericigenclik
Bluesky: ilericigenclik.org
E-posta: posta@ilericigenclik.org