Ankara Üniversitesi’yle ilgili gençlik örgütlerinden açıklama

protest_yumruk

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde geçtiğimiz hafta yaşanan hadiselerde gerici haber çevrelerinin yaptığı asparagas haberlerle yaratılan kamuoyunu bilgilendirmek ve gericilikle sonuna kadar mücadele edileceğini beyan etmek için öğrenci temsilcilikleri, topluluklar ve siyasi gruplar ortak bir açıklama yayımlandı.

Açıklamanın tam metnini aktarıyoruz:

CEBECİ’DE CİHATÇI-GERİCİ YAPILANMALARA GEÇİT VERMEYECEĞİZ
Emperyalizmin Ortadoğu’daki yeni taşeronu IŞİD’le başlattığı kanlı savaş, başta coğrafyamız olmak üzere Dünya’nın dört bir tarafında kapanmayan bir yara açmaya devam ediyor. Suruç, Ankara, Beyrut, Paris, Tahir Elçi katliamları başta olmak üzere siyasal islam ürünü yapılanmalar dünyanın birçok yerinde insanları katletti ve katletmeye devam ediyor. Bu yapılanmaların AKP eliyle korunup, desteklendiği ise artık su götürmez bir gerçek.

AKP’nin bu politikasından cesaret alan, Müslüman Hanımlar Topluluğu ve Kardeşlik Meclisi adlı yapılanmalar, başörtülü öğrencilere zulüm edebiyatıyla mağduru oynayarak Cebeci Kampüsü’nde örgütlenmeye çalışıyor. Bu tür siyasal islam ürünü yapılanmaların dertlerinin inanç özgürlüğü olmadığını ve güç kazandıklarında yapabileceklerini gayet iyi biliyoruz. Yapabileceklerini bugün IŞİD gösteriyor, Boko Haram gösteriyor, Charlie Hebdo katliamı ardından derginin sayısı asıldığında üniversitelilere saldıran gericiler gösteriyor.

İstanbul Üniversitesi başta olmak üzere, üniversitelerdeki AKP/Saray destekli çihatçı çetelerin üniversite öğrencilerine yönelik saldırıları ne ibadet özgürlüğü ne de inanç özgürlüğüyle ilgilidir.
Ne ifade özgürlüğü ne de eşitlik talebi; bilimsel düşüncelerin reddine dayanan ve üniversitelerin özgürlükçü ortamını bitirecek, kişilerin yaşam tarzlarından giyimlerine, inanç ya da inançsızlığına karışacak yapılanmaları kapsayamaz.

Geçtiğimiz günlerde asparagas haberlerle Cebeci öğrencileri ve geniş kamuoyunu yanıltılmak istenmiştir. Buradan Cebeci ve geniş kamuoyuna açıklamamızdır, çağrımızdır: Dünya’nın her yerinde insanları katleden, kafa kesen bu zihniyetin yalan haberlerle kamuoyunu yanıltmasına izin vermeyelim!

Bağzı Üniversiteliler – Diren Üniversite – EBF Halk Oyunları Topluluğu – EBF Öğrenci Temsilciliği – Emek Gençliği – Feminamfi – FKF – Genç Eğitimciler Topluluğu – Gençlik Muhalefeti – TÜM-İGD – İLEF Alternatif Medya ve Araştırma Topluluğu – İLEF Basın Baykuşları – İLEF Çocuk Hakları ve Medya Topluluğu – İLEF Öğrenci Temsilciliği – Kadın Çalışmaları Atölyesi – Kaldıraç – Komünist Gençlik – Mülkiye Edebiyat Topluluğu – Nar Kadın Dayanışma Ağı – Öğrenci Kolektifleri – SBF Öğrenci Temsilciliği – SBF Sosyalist Düşünce Topluluğu – SGDF – Toplumcu Eğitimciler Topluluğu – Yurtsever Gençlik