ALİ İSMAİL KORKMAZ’IN KATİLLERİNE ÖDÜL GİBİ CEZA!

ali ismail 1

ALİ İSMAİL KORKMAZ’IN KATİLLERİNE ÖDÜL GİBİ CEZA!
2 Haziran 2013 yılında, aralarında polislerin de bulunduğu kişilerce pusuya düşürüldü; öldüresiye dövüldü Ali İsmail. Gördüğü şiddetin ardından 20 saat sonra müdahalesi yapılan Ali İsmail Korkmaz, 38 gün komada kaldı; beyin kanaması sebebiyle hayatını kaybetti.
Onu daha 19 yaşındayken, acımadan aramızdan koparan saldırganlardan Hüseyin Engin’e 7 ay 15 gün hapis cezası kararı onandı.
ANAYASA MAHKEMESİ (AYM) EZİYET YASAĞININ İHLALİ DEMİŞTİ!
Daha öncesinde beraat kararı verilen fail Hüseyin Engin hakkında Ali İsmail’in ailesinin yaptığı itiraz sonucunda AYM, beraat kararını bozmuş ve yargılama yerel mahkemelerce tekrar görülmeye başlanmıştı. Fakat yerel mahkeme, AYM’nin eziyet atfını açıkça görmezden gelerek, Hüseyin Engin’e ‘basit yaralamadan’ ceza verdi. Yani yerel mahkeme ve Yargıtay, bu dosyada da Anayasa Mahkemesi kararını açıkça çiğnemiş oldu.
İHLALLERİN SONU GELMİYOR!
Anayasa Mahkemesi’nin kararlarını çiğnemeye doyamayan, hukuku ve insan yaşamını ayaklar altına alan kararlar Türkiye’nin yaralarını deşmeye devam ediyor. Kardeşimiz Ali İsmail’i aramızdan koparan failler ve daha niceleri korunmaya devam ediyor. Bizler, katillerin korunduğu, Anayasamızın ayaklar altına alındığı bu düzeni kabul etmiyoruz!
Anayasa Mahkemesinin kararları derhal uygulanmalı, Hüseyin Engin ve diğer failler için havadan sudan cezalar değil, Anayasaya uygun cezalar derhal verilmeli!

Updated: 7 Aralık 2023 — 10:06 pm