Alara için sessiz kalmıyoruz

alara sessiz kalmiyoruz kadin cinayet

image55342

Okul gezisinde intihar girişiminde bulunduğu iddia edilen üniversite öğrencisi Başak Alara Karademir, hayatını kaybetti. Karademir’le aynı odada bulunan akademisyen ise serbest bırakıldı.

İstanbul’da Kültür Üniversitesi’nde Hukuk Fakültesi öğrencisi olan 21 yaşındaki Alara Karademir üniversitenin düzenlediği gezi için arkadaşları ile birlikte Ankara’ya gitti. Öğrencilerle birlikte geziye akademisyen Atilla Güngör ve araştırma görevlisi Ali Erdoğan da katıldı.

23 Mart Cuma günü birçok yeri gezen grup akşam dışarıda bir süre vakit geçirdikten sonra otele döndü. Burada Atilla Güngör ile Alara Karademir arasında nedeni bilinmeyen bir tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından Karademir gece saatlerinde “özür dileceğim” diyerek hocasının odasına gitti.

Kamera kayıtlarına göre Güngör,1 saat 2 dakika sonra, otel lobisine indi ve resepsiyonistlere Karademir’in kendisini banyoya kilitlediğini ve intihar etmiş olabileceğini söyledi.Bilinci kapalı bir şekilde bulunmasının ardından polis ve sağlık görevlileri çağırılarak Alara Karademir hastaneye kaldırıldı.

İntihar girişiminde bulunduğu öne sürülen Karademir, kaldırıldığı hastaneden yoğun bakım ünitesine alındı. Bir süre yaşam mücadelesi veren Karademir, perşembe akşamı hayatını kaybetti.

Savcılık olayı şüpheli bulduğu için Atilla Güngör’ün tutuklanmasını talep etti ancak nöbetçi hakim Güngör’ü adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Artık yeter, daha fazla kadın ölmesin! Alara’nın ölümü üzerine bu kadar şüphe varken, sorumlusu olabilecek birini serbest bırakmak adalet değildir. Alara için sessiz kalmıyoruz, adalet istiyoruz.