AKKİM işçileri direnişlerini sürdürüyor

akkim isci direnis

image31044

İstanbul Hadımköy’de bulunan AKKİM Yapı Kimyasalları Fabrikasında çalışan 100’e yakın işçi sendikaya üye olup örgütlendikleri için işlerine son verilmişti. İşçiler de bu nedenle fabrika önünde kurdukları çadırda haklarını arama mücadelesi başlattılar. İşçilerin mücadelesi dün (16 Şubat 2018) 200. gününde de devam etti.

İlk olarak 31 Temmuz 2017’de 22 işçi Türk-İş’e bağlı Petrol-İş Sendikasına üye oldukları için çeşitli bahanelerle işten atılmışlardı. İlerleyen zamanlarda başka işçilerin de işlerine aynı sebepten son veren fabrika patronları toplam 100 işçiyi haksız yere işten çıkardı. Bunun üzerine işçiler de önce fabrika içinde başladıkları sonra da fabrika önünde kurdukları çadırda haklarını aramaya, direnişlerini yaz-kış demeden devam ettirmeye başladılar. Haklarını alıncaya kadar da mücadele edeceklerini söylüyorlar.

Akkim’de depo bölümünde bir buçuk yıl çalışan Orhan Karaçobanoğlu (32), hakları için Petrol-İş’e üye olduğunu söyledi. Karaçobanoğlu, şu an 15’i aşkın kişinin çadırda eyleme devam ettiğini belirtti. Petrol-İş’in Akkim’e karşı açtığı davanın 21 Şubat’ta görüleceğini dile getiren Karaçobanoğlu, “Mahkemeden sonuç çıkmazsa bile direnişimizi sürdüreceğiz. Bizim buradaki amacımız hak mücadelesi” dedi.

34 yaşındaki Ahmet Turan ise evli ve 3 çocuk babası. 7 aydır geçim sıkıntısı çektiğini, birçok kredi çektiğini söyledi. Aynı zamanda Verdikleri mücadeleden gurur duyduklarını belirten Turan, “Akkim’in karşısına çadır kurmaktan memnun değiliz. İşverenle karşı karşıya gelmişiz. Bizim onun parasında gözümüz yok. Biz bu iş yerinde daha güzel şartlarda yaşayabilmek için sendikalı olduk. Mücadelesini de veriyoruz. Bundan dolayı gururluyuz” diyor.