Adnan Serdaroğlu’nun da içlerinde bulunduğu 33 işçi gözaltına alındı

15142829393.jpg

İzmit’teki Posco Assan çelik fabrikasında çalışan işçiler sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarılmıştı. İşten çıkarılan işçiler Ankara’ya yürümek istediler. Aralarında CHP İzmit Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ve Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun da bulunduğu yürüyüşçülere polis bugün (26 Aralık 2017) müdahale etti. Adnan Serdaroğlu ile birlikte 33 kişi gözaltına alındı.

Yaklaşık 90 işçi işten çıkarılmıştı

İzmit Alikahya Mahallesi’nde bulunan Asım Kibar Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Posco Assan fabrikasında çalışan yaklaşık 90 işçi 42 gün önce işten çıkarıldı.

İşçiler Birleşik Metal-İş Sendikası’na üyeydiler. İşten çıkarma nedeni olarak işçilerin sendikalı olmaları gösterildi. Fabrika önünde eylemlerine devam eden işçiler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından sendikal yetki belgesi almak için Ankara’ya yürüyüş düzenlemek istediler.

İşçilerin yürüyüşüne CHP İzmit Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ve Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu da destek verdi. Polisler işçilerle görüşerek, izin alınmaması nedeniyle yürüyüşe izin verilmeyeceğini söyledi.

33 kişi gözaltına alındı

Polislerle yapılan görüşmeler sonuç vermeyince işçiler CHP’li Fatma Kaplan Hürriyet ile beraber yürüyüşe başladı. Henüz fabrika önündeyken işçilerin önünü kesen çevik kuvvet ekipleri, gruba müdahale etti. CHP’li Hürriyet’i gruptan ayırarak güvenli bir bölgeye alan polis, Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nu ve aralarında sendika yöneticilerinin de bulunduğu 33 kişiyi gözaltına aldı.

Updated: 29 Aralık 2017 — 10:41 am