Açlık sınırının altında asgari ücrete Hayır!

signal 2023 12 03 170234

2024 yılı Asgari ücretinin belirleneceği Aralık ayına girdik. 1 Aralık tarihinde yapılacağı söylenen Asgari ücret toplantısı 10 gün sonraya ertelenerek 11 Aralık tarihine alındı.
Cumhuriyet tarihimizin en ağır, yıpratıcı ekonomik bunalımının içinde yaşam mücadelesi veriyoruz desek abartı olmaz. Bu yıl alım gücümüz o kadar düştü, pahalılık o kadar inanılmaz boyutlara ulaştı ki artık temel ihtiyaçlarımızı karşılamaktan uzak kaldık.
Asgari ücret önümüzdeki bir kaç hafta içinde yeniden belirlenecek TÜİK’in sözde, inandırıcılıktan uzak enflasyon verilerinin bile altında asgari ücrete yapılan artışlar nedeniyle her geçen ay işçiler, emekçiler daha da yoksullaşır hale geldi.
DİSK/Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi BİSAM tarafından 2023 ekim ayı ile ilgili Açlık ve yoksulluk sınırı verilerine göre 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 13 bin lira olarak, yoksulluk sınırı ise 45 bin lira olarak açıklandı. Yani bu yıl için ödenen 11 bin 402 liralık asgari ücret açıklık sınırının dahi altında kalmış oldu. Tüm gelirimiz olan asgari ücret artık ev kirasını bile karşılamaya yetmiyor.
Biz gençler başta olmak üzere toplumumuzun çok büyük bir kesimini etkileyecek olan Asgari ücretin açlık sınırının altında kalması kabul edilemez. İnsanca hayatımızı sürdürebileceğimiz bir ücret için mücadele etmekten, sesimizi yükseltmekten başka şansımız yok.
Saray iktidarı, Dolar milyarderleri, iktidar yandaşları her geçen gün servetine servet katarken biz yarın karnımızı nasıl doyuracağımızım derdindeyiz. Açlığa mahkum olmak istemiyoruz.
Partileri, Sendikaları, meslek örgütleri ve tüm demokratik kitle örgütlerini, işçileri, emekçileri, gençleri, aydınları insanca bir ücret alabilmek için birleşmeye ve mücadele etmeye çağırıyoruz.