ABD’den vize başvuruları için en erken(!) tarihi açıkladı

emperyalizm

ABD’nin Türkiye Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamaya göre Türkiye vatandaşlarının vize işlemi randevuları için en erken tarihin 2019 Ocak ayı olduğu belirtildi.

Bu açıklamaya göre, 2019 Ocak ayından önceki randevu tarihlerinin dolu(!) olduğu söylendi. ABD’yi ziyaret edecek Türkiye vatandaşlarının vize işlemleri için 2019 Ocak ayını bekleyecekleri belirtildi.

Yurt dışında yaşayan Türkiye vatandaşlarının da 2019 Ocak ayından itibaren vize işlemleri için randevu alabileceği de açıklamada yer aldı. Büyükelçiliğin açıklamasında, şu anda geçerli ABD vizesine sahip olan Türkiye vatandaşlarının ABD’ye giriş yapabileceği ifade edildi.

Açıklamada ek olarak hızlandırılmış vize başvurularının reddedilmesi durumunda, vatandaşlar orada ikamet etmeleri durumunda başka bir ülkenin ABD Büyükelçiliği’nde başvuruda bulunabilecekleri belirtildi.

Bu süreçte vize başvurusu bulunan Türkiye vatandaşlarına başvurularının iptal edilmesi durumunda kendilerine haber verileceği söylendi. ABD Büyükelçiliği tarafından bir bilgilendirmede bulunulmadığı sürece vatandaşların başvuru tarihlerinde değişikliğe gidilmeyeceği de eklendi.

Emperyalizmin koçbaşı ABD, buna benzer bir vize kararını geçtiğimiz Eylül ayında Küba’yla ilgili almıştı. Böylesi kararlarla halkları aşağılamaya ve baskı altına almaya çalışan ABD emperyalizmi ne yapsa boşuna. Dünyanın ezilen halkları yan yana geldikçe sınırsız ve sınıfsız bir dünyayı kuracaktır.