6 Kasım’da öğrenciler alanlardaydı

Jpeg

Bugün, 12 Eylül faşist askeri darbesinin kurumlarından olan YÖK’ün kuruluşunun yıldönümü. Her 6 Kasım’da olduğu gibi bu sene de YÖK öğrenciler tarafından birçok ilde birçok üniversitede protesto edildi. İstanbul Üniversitesi’nde öğrencilerin eylemine polis saldırdı, çok sayıda gözaltı var.
İstanbul Üniversitesi eylemi

Jpeg

P 20151106 130805
Edebiyat Fakültesi önüne pankart açarak çıkan öğrenciler polis engeliyle karşılaştılar. Polis keyfi bir şekilde pankartla yürüyüşe izin vermeyeceğini duyurdu. Yapacakları eylemi sürdürmek isteyen öğrenciler pankartlarını topladılar ve yürüyüşü sürdürmeyi denediler. Pankartın kaldırılmasına rağmen öğrencilere ilk önce sivil polis ardından da çevik kuvvet gazlı saldırdı. Tamamen hukuksuz bir şekilde onlarca öğrenci karga tulumba gözaltına alındı.

20151106101529

20151106101536

Bunun üzerine üniversiteye eyleme gelen bazı öğrenciler ana kapı önünde güvenlik zinciri oluşturdular ve merkez kampüsten çıkacak arkadaşlarının güvenliğini aldılar. Fen – Edebiyat Fakültesi’ndeki arkadaşlarıyla aynı pankartı açan öğrencilere polis bu sefer saldırmadı. Arkadaşlarının uğradıkları saldırıyı da protesto eden öğrenciler açıklamalarını yaptıktan sonra rektörlük önüne giderek bir açıklama daha yaptılar. Öğrenciler ardından Havuzlu Bahçe’de bir forum düzenleyerek YÖK ve seçimler üzerine konuşmalar yaptılar.

Ankara Üniversitesi eylemi
Ankara Üniversitesi’nde ise öğrenciler Cebeci Kampüsü’nde bir eylem düzenlediler. Saat 16.00’da yapılan eylemde “YÖK, polis, medya, bu abluka dağıtılacak!”, “YÖK kalkacak, polis gidecek üniversiteler bizimle özgürleşecek!” ve “Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm!” sloganları atıldı. Basın açıklamasının okunmasının ardından eylem sona erdi.

+210DIyG

Gözaltılar serbest bırakılsın!
Hukuksuz ve insan haklarına aykırı bir şekilde gözaltına alınan tüm arkadaşlarımız bir an önce serbest bırakılmalıdır. Hiçbir hukuka, hiçbir yasaya sığmayan bu saldırılara geçit vermeyelim.