3 Fidan anıldı

2017 6mayis anmasi istanbul

Bugün (06.05.2017) Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan ölüm yıl dönümlerinde eylem yapılarak anıldı. Bağımsızlık ve sosyalizm mücadelesi ile simgeleşen savaşkan 68 kuşağının ölümsüz önderleri unutulmadı.

3 fidanı anmak için Taksim AKM önünde saat 17.00’da bir araya gelen üniversite öğrencileri sloganlar ve alkışlar ile Dolmabahçe’ye yürüdü. Yürüyüşte sıklıkla “Katil ABD, ortadoğudan defol” sloganı atıldı.

3 fidan için yapılan saygı duruşunun ardından basın açıklaması okundu ve karanfil bırakılarak anma sonlandırıldı.

Okunan basın açıklamasında emperyalistlerin çıkarları için şiddetlendirilen savaşın bölgemizi sardığı ve tüm pisliği ile yüzünü gösterdiği; bombaların patladığı, halkın iradesinin görmezden gelindiği, üniversitelerin abluka altına alındığı bir dönemden geçildiği vurgulandı. Halka, emekçilere, öğrencilere karşı topyekün bir savaşa girişildiği vurgulandı. Gençliğin önündeki en büyük sorumluluk; bugün emperyalizm tarafından sonu gelmez iç savaşların sürdüğü bir bataklık haline getirilmiş Ortadoğu’da, dört tarafında emperyalist üsler kurulmuş memleketimizde denizlerin bize devrettiği antiemperyalizm bayrağını yükseltmek olarak vurgulandı. Son emperyalist üs kapatılana, son Amerikan askeri çekilene, emperyalistlerle yapılan anlaşmalar bozulana, NATO’dan çıkana kadar mücadelenin süreceği ifade edildi. İlerici gençlik olarak katılarak destek verdiğimiz anma basın açıklamasının okunmasının ardından sloganlarla sonlandırıldı.

İlerici Gençlik olarak, bugün isimleri bile hatırlanmayan 71 cuntacılarının idam ettiği, sosyalizm ve bağımsızlık mücadelesinde kahramanlaşmış 3 fidanı saygı ile anıyoruz. Bugün emperyalizmin özellikle içinde yaşadığımız coğrafyaya yönelik planlarına karşı anti emperyalizm şiarını yükseltmek hayati önem taşıyor. Demokratik, sosyal, hukuksal tüm kazanımlarımız emperyalizme karşı verilen mücadele ile bütündür. Tam bağımsız Türkiye özlemini mücadeleye dökmüş Denizlere saygı duymak, ülkede ve bölgede emperyalizme karşı kesin, tavizsiz duruştan geçmektedir.