23 Nisan Kutlu Olsun!

23 Nisan

Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104. yılını coşkuyla kutluyoruz.
Ulusal kurtuluş savaşımızın başarıya ulaştırılmasında ve padişahlığa son verilerek Cumhuriyetin ilan edilmesinde, halifeliğin kaldırılarak laikliğin kabul edilmesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulmasının önemi büyüktür.
Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ulusal kurtuluş savaşını başlatmak için, işgal ordularını ülkemizden atmak için, tüm halkın ortak egemenliğini temsil edecek olan TBMM’yi 23 Nisan 1920’de kurdular.
Böylece egemenlik tek kişinin elinden padişahtan alınarak halkın eline geçti. Halkımız da Atatürk önderliğinde kurtuluş savaşını başarıya ulaştırarak, cumhuriyet devrimlerini gerçekleştirerek egemenliği daha ilerici atılımlar ile taçlandırdı.
Cumhuriyet kurulduktan sonra ulusal ekonomiyi kurma yolunda devlet öncülüğünde planlı ekonomi modeline geçildi. Kamucu anlayışla desteklenen tarım ve sanayide önemli kazanımlar sağlandı. Kurulan fabrikalar ile yapılan üretimle işsizlik ve pahalılık azaltıldı.
Günümüze geldiğimizde ise 104 yıl önce halkın iradesiyle kurulan ve halkın egemenliğinin en somut göstergesi olan TBMM başımızdaki gerici istibdat yönetimi tarafından yetkisiz bir duruma düşürüldü. Dışa bağımlı hale getirilen, üretimden uzaklaştırılan ekonomimiz ile çok geriledik. Uluslararası tefecilerin menfaatleri için, dolar milyarderlerinin çıkarları için işçiler, emekçiler, emekliler, öğrenciler derin bir yoksulluğa itildi. Eğitim ve sağlık gerici tarikatların eline verildi. Laiklik ayaklar altına alındı çağdaşlıktan uzaklaşıldı.

Yeniden ayağa kalkacağız!
Türkiye toplumunun ezici bir çoğunluğu; işçileri, emekçileri, gençleri, kadınları, emeklileri bu düzende yaşamak istemediklerini gösteriyorlar. İşçiler, şehir ve köy emekçileri, ilericiler, demokratik yapılar yeniden ayağa kalkacak olan iradeyi güçlendiriyorlar. 104 yıl önce işgalcileri yenen ve Cumhuriyeti kuran halkımız bunu tekrar başaracak!