23 Nisan Kutlu Olsun!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun

Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı.


Türkiye Büyük Millet Meclisi 103 yıl önce bugün kuruldu. TBMM’nin kurulmasıyla birlikte Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki halkımız; bağımsızlığımızı, milli bütünlüğümüzü yok etmek isteyen bizi sömürge haline getirmek isteyen emperyalist işgalcilere karşı mücadelesini başarıya ulaştırdı.


Halifeliğin kaldırılması, laikliğin benimsenmesi, Cumhuriyetin ilanı, kadın haklarının gelişmesi ve bu süreçte gerçekleşen bir çok kazanıma ulaşmakta en kritik adım halkın egemenliğini benimseyen bir meclisin kurulması ile atıldı. Bu ulusal meclis, ulusal kurtuluş devrimlerinin yolunu açtı.


103 yıl sonra bugün 23 Nisan’ı; halkın egemenliğinin ayaklar altına alındığı, TBMM’nin işlevsiz hale getirildiği tek kişi yönetimi altında kutlayacağız. Fakat aynı zamanda istibdada, tek kişi yönetimine, sömürüye son verecek kitlelerin; fabrika isçisinden küçük esnafına, çiftçisinden öğrencisine kadar laiklik, cumhuriyetin kazanımları, refah içinde bir ülke, özgürlük ve sömürüye karşı emeğin kurtuluşu için bir araya geldiğini, kapsayıcı temel ilkeler düzeyinde bir bütünlük kurduklarını görüyoruz.


Daha iyi bir gelecek isteyen gençlerin ise Erdoğan iktidarına karşı öfkesi büyüyor. Gençler artık özgür bir ülkede başı dik, sırtı pek bir yaşam istiyor.


Yaklaşan 14 Mayıs seçimlerde de Türkiye halkının gerici Erdoğan iktidarına karşı halkın egemenliğini yeniden sağlama, laiklik, eşitlik, adalet çizgisini gözeten bir iradeyi ortaya koyacağına inanıyoruz.


Biz İlerici Gençler olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bu bilinçle kutluyoruz.