16 Mart anması Beyazıt’ta yapıldı

DSC_0071-1

16 Mart Beyazıt ve Halepçe Katliamları’nı anmak adına İstanbul Ünivesitesi öğrencileri tarafından 16 Mart pazartesi günü eylem düzenlendi.

Saat 12.00’da üniversitenin Fen-Edebiyat fakültesinde Beyazıt, Halepçe katliamlarını ve de 12 mart 1995’te yaşanan Gazi olaylarını anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Ardından Beyazıt Marşı okundu ve sonrasında toplanan kitle ile Fen Edebiyat Fakültesi’nin ön kapısına doğru okul dışına çıkmak üzere yürüyüşe geçti.

Güvenlik tarafından ön kapı kilitlenmiş olduğu için buradan çıkış yapılamadı ve olur da öğrenciler çıkış yaparsa diye onlarca polis ellerinde biber gazıyla Edebiyat kapısının önünde bekletildi.

Burada okul yönetiminin ve polisin bu antidemokratik tavrını protesto eden öğrenciler Fen kapısından çıkış yaptı.Sloganlar eşliğinde Beyazıt’a Eczacılık Fakültesi’nin önüne yürüyen öğrenciler burada basın açıklamasını okudular. TÜM-İGD’nin de örgütleyici olduğu eylemde basın açıklamasının okunmasının ardından 78’liler Derneği’nden Beyazıt Katliamı’na tanıklık etmiş insanlara söz verildi.

Eylem Beyazıt Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi.