11. İlerici Gençlik Yaz Kampı’nın 2. Günü

11. ilericigenclik kamp 2.gunu 1

11. İlerici Gençlik Yaz Kampı’nın ikinci günü (10 Ağustos) de birçok etkinlikle dopdolu geçti.

Sabah 08.00’de güne başlayıp hep beraber kahvaltı yaptık. Sonrasında saat 09.30’da “Gençlik Üzerine” adlı söyleşi için seminer salonunda bir araya geldik. Söyleşide işçi, işsiz, üniversiteli ve liseli gençliğin beklentileri hakkında sohbet ettik. Örgütlü ve örgütsüz yaşam arasındaki farklardan bahsettik. Gelecek dönemde örgütlenmeyi arttırmak için nasıl bir yol izlememiz gerektiğini konuştuk.

11. ilericigenclik kamp 2.gunu 2

Söyleşinin ardından 10.30’da kamp pankartımızı boyamak için bir araya geldik. Pankartı hep beraber boyadıktan sonra kurumaya bıraktık ve öğle yemeğine geçtik.

Öğle yemeğinin ardından 13.30 da yoldaşlarımız tarafından hazırlanan “İşçi Sınıfının Süleyman’ı” adlı belgeseli izlemek için salonda toplandık. Kemal Türkler Tesisi’nde bulunup belgesel afişini gören bir çok insan da gösterime katılım sağladı. Süleyman Üstün’ün mücadelesini anlatan bu belgesel beğeniyle izlendi. Ardından bu belgeselin çekiminde yer alan Şener Ataş yoldaşımız belgesel üzerine konuştu. Süleyman Üstün’ün işçi sınıfı içindeki yerine değindi. Üstün’ün eğitimlerindeki ilk amacının işçilere biz içinde ben olmayı öğretmek ve özgüveni aşılamak olduğunu söyledi.

Belgeselin ardından saat 14.30’da tavla, su topu, hentbol ve satranç turnuvalarını gerçekleştirdik. Birlikte geçirdiğimiz eğlenceli vakitlerin ardından akşam yemeği için yemekhaneye geçtik.

11. ilericigenclik kamp 2.gunu 3

Saat 20.00’de biten akşam yemeğinin ardından İlerici Gençler olarak kafeteryaya geçtik. Tesiste bulunan diğer misafirlerle birlikte halaylar çekerek; türküler, marşlar söyleyerek günü sonlandırdık.