11. İlerici Gençlik Yaz Kampı sona erdi

11. ilericigenclik kamp sona erdi 2

11. İleri Gençlik Yaz Kampı’nın Üçüncü Günü

11. İlerici Gençlik Yaz Kampı’nın 3. Günü (11 Ağustos) de farklı etkinliklerle ve keyif dolu geçti.

Güne hep birlikte saat 08.00’de kahvaltıyla başladık. Daha sonra saat 10.00’da başlayacak olan “Söz Gençlikte” adlı söyleşi için konferans salonunda yerlerimiz aldık. Söyleşide ilk olarak iki yoldaşımız “Sınav sistemi” üzerine konuştular. Sınav sisteminin ne kadar değişikliğe uğradığından ve sınavlarda görülen başarısızlıkların yalnızca öğrencilerin suçu olmadığından bahsettiler.

11. ilericigenclik kamp sona erdi 3

Ardından bir başka yoldaşımız Vladimir Lenin hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Dünyada kurulan ilk sosyalist ülkenin lideri olan Lenin’in hayatı hakkında bizleri bilgilendirdi.Sözü alan bir başka arkadaşımız BRICS ülkeleri üzerine bir sunum yaptı. Bu yapıda hangi ülkelerin bulunduğunu, ne amaçla kurulduğunu anlattı. Hemen sonrasında yine bir başka dost, kripto para hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Adını sıkça duyduğumuz “bitcoin” hakkında da bilgi verdi. Kripto para kullanımına geçmeyi deneyen ülkelerden söz etti.

11. ilericigenclik kamp sona erdi 4

Sonrasında hayvan hakları hakkında sunum yapmak üzere kürsüyü bir başka arkadaşımıza bıraktık. Arkadaşımız ülkemizde hayvana şiddetteki artıştan ve bu şiddetin önüne nasıl geçileceğinden bahsetti ve sunumlar iki yoldaşımız Suriye Savaşı üzerine bir sunumuyla devam etti. Suriye’deki savaşın nasıl başladığından, savaşta hangi ülkelerin hangi safta bulunduğundan söz ettiler. Savaşın ilk zamanlarında kaybedilen toprakların teker teker geri alındığını söylediler. Ayrıca medyada Suriye’nin ne kadar yanlış anlatıldığına da değindiler. 

Son olarak genç bir arkadaşımız da vejetaryenlik üzerine bir sunum yaptı. Vejetaryenliğin ne anlama geldiği den insanların neden vejetaryen olduklarına kadar birçok konuya değindi.

Verimli geçen bir söyleşinin ardından öğle yemeği için yemekhaneye geçtik.

Yemeğin ardından 13.30’da başlayacak olan “Çocuk İstismarı nedir? Ve buna karşı nasıl mücadele edilir” konulu söyleşiyi dinlemek için konferans salonun yolunu tuttuk. 

11. ilericigenclik kamp sona erdi 1

Çocuk istismarının artış gösterdiği göz önünde bulundurulunca İzmir’den gelen bir dostumuzun gerçekleştirdiği bu söyleşinin çok önemli bir yeri olduğu açıktı. Bu söyleşide istismar ve ihmal kavramlarının neler olduğuna ve neler yapmak gerektiği üzerine sohbet ettik.

Söyleşinin ardından saat 14.30’da su topu, masa tenisi, tavla ve daha birçok etkinlik ile eğlenceli vakitler geçirdik. Bu güzel anların ardından akşam yemeğine geçtik.

Yemekten sonra havanın rüzgârlı olmasından dolayı kamp ateşi yakamadık. Fakat bu eğlencemize engel olmadı. Kamp ateşi yerine kafeteryaya geçerek daha önce belirlemiş olduğumuz şarkıları, türküleri hep beraber seslendirdik ve şiirler okuduk. Böyle 3. günümüzü de sonlandırdık.

Kampın dördüncü günü

Kampın 4. günü yani son gün (12.08.18) sabah saat 8’de güne başladık. Her sabah olduğu gibi yine 8.30’da kahvaltı için bütün dostlar bir araya geldik. Kahvaltının ardından odalarımıza dönüp toparlandık ve saat 11’de odaları boşalttık.

11.30’da konferans salonunda kamp değerlendirmesi ve kapanış konuşmasını dinlemek üzere buluştuk. Kampa ilk kez katılan arkadaşlarımızdan kamp hakkındaki düşüncelerini öğrendik.

Saat 12’de öğle yemeği için tekrar yemekhanede buluştuk. Yemeğin ardından saat 14’te buruk bir mutlulukla seneye tekrar bir araya gelmek üzere tesisten ayrıldık.

İlerici Gençler; emperyalist saldırganlığa karşı vatan, gericiği karşı cumhuriyet ve sömürüye karşı emek mücadelesini sürdürecekler.