11. İlerici Gençlik Yaz Kampı başladı!

11. ilericigenclik kamp 2.gunu 4

Seçimler, tek adam rejimi, Amerikan emperyalizminin saldırıları, ekonomik kriz, hayatlarımızı teslim almaya çalışan sınavlar… Sorunlarımız çok ama çaremiz de umudumuz da çok! Ülkemizin geçtiği bu süreçte vatan, cumhuriyet ve emek mücadelesi veren İlerici Gençler olarak hem beraber tartışmak hem de sorunlarımıza beraber çözüm üretmek, beraber dinlenmek, eğlenmek ve birbirimizden daha fazla öğrenerek örgütlenmek için bu yıl 11.sini düzenlediğimiz Yaz Kampı’mız başladı!

1. Gün

Çeşitli illerden dostlarımızın, kampımızı yapacağımız Kemal Türkler Eğitim ve Tatil Sitesi’ne varmasıyla bugün (9 Ağustos 2018) kampımızı başlattık.

Yol yorgunluğunun atılmasının ardından saat 12.30’da öğle yemeği için hep beraber yemekhaneye geçtik. Yemekten sonra saat 13.30’da açılış konuşması ve etkinlik sorumlularının belirlenmesi için konferans salonuna geçtik. Arkadaşlarımızın yaptığı açılış konuşmasının ardından kampımızda gerçekleştireceğimiz etkinliklerde sorumlu olacak olan gönüllü arkadaşlarımızı belirledik.

Tüm bunlardan sonra artık ilk söyleşimize başlamak için hazırdık. Konuşmacı konuğumuz “Sosyal Medya Ne kadar yalan? Ne kadar gerçek?” konulu söyleşi için söz aldı. Sosyal medyanın iyi yanlarının olmasının yanında birçok kötü yanının bulunduğuna dikkat çeken dostumuz sosyal medyanın hâkim ideoloji tarafından kendi çıkarları için yönlendirildiğini söyledi. Ayrıca sosyal medyada paylaşılan içeriklerin tekrar paylaşılırken dikkatli ele alınarak hareket edilmesi gerektiğini çünkü yalan yanlış içeriklerin çok yaygın olduğunu örnekler üzerinden vurguladı.

Saat 15.00-18.00 arasındaki zamanımızı yüzme, voleybol gibi etkinliklerle geçirdik. 

Ardından 18.00-19.00 saatleri arasında “Türkiye ve Dünya’da neler oluyor?” konulu söyleşimizi gerçekleştirdik. İki dostumuz Türkiye ve Dünya’da son yıllarda gerçekleşmiş olan önemli siyasal, toplumsal olayları ele alıp gidişatın hangi doğrultuda olduğuna değindiler. Hem Türkiye’de hem de dünyada Amerikan emperyalizmine karşı olmanın önemini vurguladılar ve karşılaştığımız sorunları aşabilmenin yolunun “Vatan, cumhuriyet ve emek” mücadelesinden geçtiğinin altını çizdiler.

Söyleşinin ardından birlikte akşam yemeğine geçildi ve sohbetlere yemekten sonra da devam edildi.