10. İlerici Gençlik Yaz Kampı coşkuyla yapıldı!

10.ilerici genclik yaz kampi 20174

Bu sene 17-20 Ağustos tarihleri arasında Balıkesir/Gönen’deki Kemal Türkler Eğitim ve Dinlenme Tesislerinde 10.’sunu gerçekleştirdiğimiz “Geleneksel İlerici Gençlik Kampı”na Türkiye’nin dört bir yanından katılım sağladık. Hem beraber hem tartıştığımız hem de eğlendiğimiz ve “Vatan, Cumhuriyet ve Emek için Gençlik Mücadeleye!” sloganıyla yaptığımız kampımızın ardından güneşli ve güzel günlere adım atmaya hazırız.

1. GÜN
İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Mersin, Adana, Zonguldak ve daha birçok şehirden gelen yoldaşlarla tesiste buluştuk. Odalarımıza yerleştik ve yol yorgunluğunu attık. Kahvaltı için saat 08.00’de yemekhaneye geçtik.

10.ilerici genclik yaz kampi 20179

Kahvaltının hemen ardından 1920TKP üyesi iki konuğumuzun “Vatan, Cumhuriyet, Emek mücadelesi için dünyada ve Türkiye’de emperyalizmin oyunlarını anlamak” konulu sunumlarını dinlemek üzere konferans salonunda buluştuk. Sunumda ABD emperyalizminin dünyada ve Türkiye’de tezgahladığı oyunlardan ve bunlara karşı nasıl bir yol izlememiz gerektiğinden bahsedildi. Ayrıca emperyalizme karşı vatanı, gericiliğe karşı cumhuriyeti ve sermayeye karşı emeği savunmanın önemi belirtildi.

10.ilerici genclik yaz kampi 201722

Panelin bitimiyle beraber öğle yemeği için yemekhaneye geçtik. Öğle yemeğinin hemen ardından kamp pankartımızı hazırlamak için atölyeye geçtik. Pankartı hazırladıktan sonra kurumaya bıraktık.

Akşam yemeğinin ardından sürpriz oyunumuz Sessiz Sinema ve hazırladığımız Marksist Tabuyu oynadık. Oyun bitiminde İGD adına kafeteryada sahne alan arkadaşlarımız bizi coşkulandırdı.

10.ilerici genclik yaz kampi 201710

2. GÜN

Sabah 08.00’de uyandırma ekibinin kamp katılımcılarını uyandırması ve kahvaltı ile güne başladık. Kahvaltıdan sonra iki yoldaşımız İGD’nin tarihi, faşizme karşı mücadele ve eğitim sistemi üzerine bir sunum gerçekleştirdiler. İGD’nin tarihsel süreçteki mücadelesi, ilk kurulduğu dönemdeki ülke durumundan bahsedildi, faşizmin tanımı yapıldı ve eğitimdeki yetersizliklerden, gericileştirme politikasına direnmemiz gerektiğinden söz edildi. Sunumun ardından öğle yemeği için yemekhaneye geçtik.

10.ilerici genclik yaz kampi 201721

Yemeğin ardından satranç, tavla, su topu ve voleybol turnuvalarını organize edip gerçekleştirdik. Serbest zamanın bitimiyle akşam yemeği için yemekhanede buluştuk.

Yemeğimizi yedikten sonra evet cephesinin söylemi olan “Daima millet daima hizmet” ve hayır cephesinin söylemi olan “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” konu başlıkları altında, dörder kişilik iki grupla münazara gerçekleştirdik. Münazarada tatlı sataşmalar yaşandı ve AKP’nin halkı bölmeye çalıştığı sonucuna varıldı. Keyifli ve coşkulu geçen münazaranın ardından türkülerle, halaylarla günü sonlandırdık.

10.ilerici genclik yaz kampi 201711

3. GÜN
Her gün olduğu gibi kampımızın üçüncü gününe de kahvaltıyla başladık. Kahvaltının hemen ardından konferans salonuna geçtik. “Marksizm ve Feminizm”, “Evrim Teorisi”, “Ekoloji”, “Kuzey Kore ve Venezüella hakkında yanlış bildiklerimiz” konulu sunumlarıyla söz gençlikteydi.

10.ilerici genclik yaz kampi 201714

10.ilerici genclik yaz kampi 201715

10.ilerici genclik yaz kampi 20176

Gayet verimli geçen sunumların ardından öğle yemeği için yemekhaneye geçtik. Yemekten sonra turnuvaların finallerini gerçekleştirdik ve liseli, üniversiteli, genç işçi atölyelerini yaptık.
Saat 19’da akşam yemeği için yemekhaneye geçtik. Yemekten sonra kampın olmazsa olmazı kamp ateşini yakmak üzere sahilde buluştuk. Müzik atölyesini gerçekleştirmiş olan arkadaşlarımız ezgileriyle bizi buluşturdu. Şiirlerle, şarkılarla; türkülerle, halaylarla geceye devam ettik.

10.ilerici genclik yaz kampi 201716

4. GÜN
Her gün olduğu gibi son gün de saat sabah 08.00’de kahvaltı için yemekhanede buluştuk. Kahvaltının ardından eşyalarımızı toplayıp oda anahtarlarını teslim ettik. İşlerimizi halledip kafeteryaya geçtik.

Kampın son programlarından olan liseli, üniversiteli ve genç işçi atölyelerinin değerlendirmelerini yaptık. Liseliler, liselerdeki gericileşmeye karşı direniş göstermek ve örgütlenmek gerektiğine değindi, üniversiteliler YÖK’ün adaletsiz sistemine karşı çıktılar ve tıptı liseliler gibi örgütlenmek gerektiğini söylediler. Sıra genç işçilere geldiğindeyse iş yerlerindeki sendikalaşma oranlarından ve genç işsizliğin yüksek olmasından bahsettiler. Kampımıza renk katan çocuklar da kampta neler öğrendiklerinden bahsettiler, emperyalizmi net bir şekilde tanımlamayı başardılar. Kampa ilk kez katılan arkadaşlarımızın katkılarını aldık. Kapanış konuşmasıyla beraber konferans salonundan ayrıldık.

10.ilerici genclik yaz kampi 2017710.ilerici genclik yaz kampi 20175 10.ilerici genclik yaz kampi 201720 10.ilerici genclik yaz kampi 201719 10.ilerici genclik yaz kampi 201718 10.ilerici genclik yaz kampi 201724 10.ilerici genclik yaz kampi 201723 10.ilerici genclik yaz kampi 201725

 

Bu seneki kampın son yemeği için yemekhaneye geçtik. Çok güzel anılar biriktirdiğimiz kampımızı tatlı bir hüzünle sonlandırdık ve tesisten ayrılıp yola koyulduk.

İlerici Gençler Derneği; Vatan, Cumhuriyet ve Emek için mücadeleyi yükseltmeye devam edecek!