1 Mayıs’ta on binler alanlardaydı! (Güncellendi!)

1may_bakirkoy

İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ta binlerce kişi İstanbul, Ankara, İzmir ve Mersin de dahil olmak üzere birçok şehirde alanlardaydı.

1 Mayıs’a giderken
Geçmiş yıllardan farklı olarak bu sene 1 Mayıs sürecine AKP’nin baskı politikalarıyla, emperyalizmin emriyle patlatılan bombalarla yaratılan korku ve istikrarsızlaştırma politikalarıyla girdik. 1 Mayıs’tan üç gün önce Bursa’da, 1 Mayıs sabahı Gaziantep’te patlatılan bombalar ve yapılan bu kontrgerilla eylemleri katılımın düşmesine sebep olsa da işçi sınıfının ve emekçi kitlelerin öncü kesimleri alanlarda oldu.

Tüm bu politikalara rağmen on binlerce kişi alanlarda oldu, işçi sınıfının temel taleplerini dillendirdi, Türkiye halkının özlemlerini haykırdı.

İstanbul

“Yolumuz işçi sınıfının yoludur” diyen biz İlerici Gençler de 1 Mayıs’ta alanlarda olduk. İstanbul’da Bakırköy’de yapılan mitinge katılarak sloganlarımızı haykırdık. Ayrıca yürüyüş yolu boyunca yazılama çalışmaları da yaptık.

Ankara

TÜM-İGD’li gençler olarak 1 Mayıs’ta Ankara’da da alanlarda olduk. Önlük ve flamalarımızla saat 13.00’de Kolej’de yapılan mitinge katıldık ve yazılama çalışması da yaptık.

Mersin

Tarsus ve Adana’da mitingin iptal edilmesine rağmen Mersin’de binlerce kişi 1 Mayıs’ta bir araya geldi. Bizler de işçi sınıfının yolundan yürüyen İlerici Gençler olarak Mersin’de Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan mitinge katıldık.

Gençliğin geleceksizleştirilmesine, kadın erkek eşitsizliğine, elemeci sınav sistemine karşı ve emeğimizin hakkını almak, bağımsız, demokratik, laik, sosyal hukuk cumhuriyeti için geleceğimizi kendi ellerimizle öreceğiz.

ankara_1_may_2

20160501_mersin4

ankara_1may

1_may_mersin

1_may_izmir

1_may_5

1_may

1_may_2

1_may_3

1_may_4

ankara_1_may

20160501_mersin6

bursa_1_may