1 Mayıs’ta alanlardaydık!

1 mayis 2017 5

İşçi sınıfının Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs’ta Türkiye’nin bir çok yerinde işçiler, emekçiler ve emek dostları alanlardaydı.

Gebze eylemi
1 Mayıs 2017’de de her zaman olduğu gibi işçi sınıfının yanında yerini alan İlerici Gençler 1 Mayıs’ı işçi sınıfın yoğun yaşadığı Gebze bölgesinde kutladı. Yürüyüşte sık sık “Yolumuz işçi sınıfının yoludur” sloganını yükselten İlerici Gençler 1 Mayıs’ı işçi sınıfıyla iç içe geçirdi. İşçiler vatan, cumhuriyet ve emek için mücadeleye çağrıldı.

1 mayis 2017

İlerici Gençler 1 Mayıs için Gebze’de saat 10.00’da buluştu. Trafo Meydanı’ndan kortejler oluşturularak Gebze Kent Meydanı’nda bulunan miting alanına halaylarla, türkülerle ve sloganlarla yürünüldü. Gebze Sendikalar Birliği’nin düzenlediği mitingde burjuvazinin ve iktidarın emeğe saldırıları, kıdem tazminatına el konulmaya çalışılması, kiralık işçi yasası ve taşeronlaşmanın artarak devam etmesi gibi konulara değinildi. İşçi sınıfı eylem alanında türkülerle halaylarla mücadeleye davet edildi. Binlerce emekçinin ve emek dostunun katıldığı miting konserden sonra bitirildi.

1 mayis 2017 2

Ankara eylemi
Ankara’da 1 Mayıs geçen sene olduğu gibi bu sene de Kolej Meydanı’nda yapıldı. İlerici Gençler 1 Mayıs için Ankara Üniversite Cebeci Kampüsü’nde saat 11.30’da buluştu. Ankara Üniversitesi öğrencileri ile birlikte sloganlarla, marşlarla Ankara-Kolej Meydanı’na yüründü. Ankara 1 Mayıs Mitingi’ne katılım geçen seneye göre daha yoğundu.
1 mayis 2017 4

Tarsus eylemi
1 Mayıs’ta Tarsus’ta Cumhuriyet Meydanı’nda bir eylem düzenlendi. Güvenlik gerekçesiyle yürüyüşe izin verilmeyen Tarsus’ta emekçiler ve emek dostları Cumhuriyet Meydanı’nda buluştu. İlerici Gençler’in de katıldığı eyleme çok sayıda siyasi parti, dernek ve kurum destek verdi.

1 mayis 2017 3