1 Mayıs çalışmalarımızdan

igd 1 mayis calismalar 2022

Bu sene, “Emperyalizme, sömürüye, gericiliğe karşı gençlik ayağa!” şiarıyla alanlarda olacağımız 1 Mayıs için çalışmalarımız sürüyor.

1 Mayıs’a sayılı günler kala bu sene çıkardığımız 1 Mayıs takvimi doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz çalışmaları aşağıda sıralıyoruz:

İSTANBUL

13 Nisan Çarşamba

“Emekten Yana Filmler” başlığıyla düzenlenen film gösterimlerine “Ekmek ve Güller” filminin gösterimiyle başladık. Filmin ana konusu olan göçmen işçilik ve sendikalaşma hakkı üzerine olan gösterime katılan gençlerle söyleşi gerçekleştirdik. Film üzerinden Türkiye’de yakın geçmişte tanıklık ettiğimiz ve gündemi belirleyen işçi direnişlerini tartıştık.

16 Nisan Cumartesi

“Gençlik Kalıyor, Vurguncular Gitsin” başlığıyla gençliği karanlığa sürükleyen iktidara, bölgeyi savaş alanına çeviren emperyalizme ve farklı bir alternatif olarak önümüze sürülen sözde muhalefete karşı bu memleketin asıl sahiplerinin kimler olduğu konusunda bir söyleşi gerçekleştirdik. Asıl çözümün yurt dışına gitmek mi yoksa milyonların ortak sorunları üzerinden bu sorunlar temelinden birleşik bir gücü örgütlemek mi olduğunu tartıştık.

20 Nisan Çarşamba

“Emekten Yana Filmler” başlığıyla ikinci film gösterimimizi ‘Bisiklet Hırsızları’ filmi ile gerçekleştirdik. Film gösteriminin ardından hafta sonu gerçekleşecek olan 1 Mayıs pikniği için bir müzik atölyesi gerçekleştirdik.

23 Nisan Cumartesi

Kadıköy’de “Gençlik Göreve, 1 Mayıs’ta Alanlara” başlığıyla hazırladığımız bildirinin dağıtımını gerçekleştirdik. Bildiri dağıtımı esnasında sohbet etme şansı bulduğumuz gençleri 1 Mayıs’ta alanlarda birlikte olmaya davet ettik.

24 Nisan Pazar

Öncesinden çağrısını yaptığımız 1 Mayıs pikniğini Heybeliada’da gerçekleştirdik. Açılış konuşması ve kahvaltı ile başlayan pikniğimiz voleybol turnuvası ile devam etti. Turnuvaların ardından gerçekleştirdiğimiz bilgi yarışmasını kazanan ekibe geçtiğimiz haftalarda ilk sayısını yayımlayan ‘Toplumcu Kurtuluş’ dergisini hediye ettik. Yarışmanın ardından hep birlikte kurduğumuz öğle yemeği sofrasında buluştuk. Pikniğimiz şarkılarla, türkülerle devam etti. 1 Mayıs’ta alanlarda buluşma çağrısıyla pikniğimizi sonlandırdık.

26 Nisan Salı

“Emperyalizme, sömürüye, gericiliğe karşı gençlik ayağa; 1 Mayıs’ta alanlara!” sloganıyla hazırladığımız afişlerimizi 1 Mayıs’a çağrı yapmak amacıyla Kadıköy sokaklarına astık.

27 Nisan Çarşamba

Kadıköy’de bulunan büromuzda buluşarak 1 Mayıs günü alanda taşıyacağımız pankartımızı bir pankart atölyesi düzenleyerek hep birlikte hazırladık.

BURSA

21 Nisan Perşembe

Yoğunluklu olarak gençlerin bulunduğu Görükle Spor Parkı’nda 1 Mayıs’ta alanlara çağıran bildirimizi gençlerle buluşturduk.

24 Nisan Pazar

“Modern Zamanlar” filmini izleyerek 1 Mayıs öncesi gençlikle ilk buluşmamızı gerçekleştirdik. Gösterim sonrasında film üzerine fikirlerimizi belirterek hep birlikte bir söyleşi gerçekleştirdik.

Söyleşi bitiminde “1 Mayıs’ta Alanlara” yazılı pankartımızı gerçekleştirdiğimiz pankart atölyesiyle hep birlikte hazırladık.

26 Nisan Pazar

Hürriyet Mahallesi duvarlarına “Yolumuz İşçi Sınıfının Yoludur” ve “Yaşasın 1 Mayıs” sloganlarıyla yazılama yaptık.

24 Nisan’da hazırladığımız pankartı Uludağ Üniversitesi metrosu üst geçidine astık.

27 Nisan Pazartesi

1 Mayıs çağrılarımıza Görükle’de gerçekleştirdiğimiz afiş çalışması ile devam ettik.

28 Nisan Salı

Yaklaşan 1 Mayıs öncesinde bu sefer Görükle’de yazılama çalışması gerçekleştirdik.

Bizler İlerici Gençler olarak emekçilerin, gençlerin, kadınların buluşma günü olacak 1 Mayıs’ta en gür sesimizle emperyalizme, sömürüye ve gericiliğe karşı insan onuruna yaraşır bir yaşam talebini, emekçi sınıfın ve gençliğin coşkusunu alanlara taşıyacağız.

“Yolumuz işçi sınıfının yoludur’ şiarını geniş kitlelere ulaştırarak insanca yaşanacak bir ülkeyi inşa etme sorumluluğunun bilinciyle bu 1 Mayıs’ta alanlara!

igd 1 mayis calismalar 2022 2