1 Mayıs tüm yurtta coşkuyla kutlandı

1mayis yurtta kutlama 3

gebze 1 may

İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs, Türkiye’de onlarca ilde coşkuyla kutlandı. İşçi ve emekçilerin taleplerinin yer aldığı eylemlerde; şeker fabrikalarının özelleştirilmesine, OHAL’le getirilen grev yasaklarına ve emperyalizme karşı tepki gösterildi. Bizler de İlerici Gençler olarak Ankara, Gebze ve Tarsus’ta yapılan eylemlerde yer aldık.

Ankara

ankara
İşçi sınıfının uluslararası birlik ve dayanışma günü Ankara’da coşkuyla kutlandı.
Saat 11.00’de AKM hipodromda buluşan İlerici Gençler Derneği üyeleri “Yaşasın 1 Mayıs”, “Katil ABD Suriye’den defol”, “Şeker vatandır satılamaz”, “Emperyalistler, işbirlikçiler 6. filoyu unutmayın” sloganlarıyla oluşturdukları kortej ile kutlama alanı olan Tandoğan Meydanı’na doğru yürüyüşünü gerçekleştirdi.

Saat 13.00’da mitinge saygı duruşu ile başlandı, halaylar ve şarkılar ile emekçilerin bayramı coşkuyla kutlandı.

Ankara’da işçi ve emekçiler siyasal ve sendikal bölünmüşlüğe rağmen temel taleplerinde ortaklaşabildiğini bir kez daha gösterdi. Emperyalist saldırı ve sindirme politikalarına, OHAL ile ülke yönetmeye çalışan, özelleştirmeler ile halkını, ülkesini emperyalistlere peşkeş çeken baskıcı ve gerici kendini bilmezlere karşı binlerce kişi “Eşit işe eşit ücret”, “Taşerona kadro”, “Parasız eğitim ve sağlık”, “Gericiliğe karşı cumhuriyet”, “Şeker fabrikaları özelleştirilemez”, “Suriye halkı yalnız değildir” sloganları ile alanı doldurdu.

Gebze

gebze
Gebze Kent Meydanı’nda gerçekleşen 1 Mayıs kutlamalarına İlerici Gençlik olarak bizler de katıldık.

Gebze’de 1 Mayıs programı saat 10.00’da başladı. İstanbul, Bursa ve Kocaeli’nden gelen arkadaşlarımızla katıldığımız kutlamalarda “Vatan, cumhuriyet, emek için Gençlik Mücadeleye!” sloganını yazdığımız bir pankart yaptık. Osman Yılmaz Mahallesi Trafo Meydanı’ndan başlayan yürüyüşte sloganlarımızla birlikte işçilerin ve gençlerin taleplerini dile getirdik. Ortadoğu’daki savaşa, emperyalizmin saldırılarına ve şeker fabrikalarının özelleştirilmesi konularına da sloganlarımızda değindik.

Binlerce işçinin de arasında bulunduğu katılımcılar, Gebze Kent Meydanı’na kadar yürüdü. Kitlenin yürürken en çok attığı sloganlar şu şekildeydi: “Yaşasın 1 Mayıs”, “Yolumuz işçi sınıfnın yoludur”, “Gençlik devrim istiyor”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” ve “Direne direne kazanacağız”

Meydana gelindiğinde Gebze Sendikalar Birliği Dönem Başkanı ve Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz kürsüdeydi. 1 Mayıs konuşmasını yapan Akyüz’ün ardından sahne sanatçılara bırakıldı. Fevzi Kurtuluş ve Grup Altıbuçuk’un söylediği türküler eşliğinde halaylar çekildi, oyunlar oynandı. Müzik dinletisinin bitimiyle program da sona erdi.

Mersin-Tarsus

mersin
Tarsus 1 Mayıs’ında işçiler, emekçiler ve emek dostları Aznakay Parkı’nda toplandılar.

Buradan kortejler oluşturularak Cumhuriyet Meydanı’na yürünüldü. Yürüyüş boyunca sloganlar atılarak işçi ve emekçilerin talepleri haykırıldı. İlerici Gençler olarak katıldığımız eylemde emperyalist işgale karşı Suriye’nin yanında olduğumuz vurgulandı.

2018 1 Mayıs’ı Türkiye halkı ve emekçi sınıfının bağımsızlık, laiklik, çürümüş sömürü düzenine karşı koyuş mücadelesinde ne kadar kararlı olduğunu, “Bu memleket bizim” demekten asla vazgeçmeyeceğini bir kez daha göstermiş oldu.

1mayis yurtta kutlama 4
1mayis yurtta kutlama 2
1mayis yurtta kutlama 1