1 Mayıs İstanbul’da coşkuyla kutlandı

1 mayis 2022 1

İlerici Gençlik olarak bu sene; ABD ve AB emperyalizminin bölgemizi kan gölüne çevirmesi, iktidar ve muhalefetin gericiliği destekleyen eylem ve söylemleri, büyük sermayedarlar ve iktidarın işbirliğiyle Türkiye halkının günden güne yoksullaşmasına karşı İstanbul 1 Mayıs’ında Maltepe Miting Alanı’ndaydık.

 “Emperyalizme, Sömürüye, Gericiliğe Karşı Gençlik Ayağa” yazılı pankart ile katıldığımız 1 Mayıs’ta gençliğin sorun ve taleplerini sloganlarla dile getirdik.

Yürüyüş boyunca “KYK borçları silinsin”, “İnsanca bir yaşam istiyoruz”, “NATO’dan çıkılsın, üsler kapatılsın”, “Örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez”, “Yaşasın 1 Mayıs” sloganları atıldı.

Gençliğin ve emekçi halkın kurtuluşu için sesimizi yükselttiğimiz 1 Mayıs alanından edindiğimiz deneyimlerle daha örgütlü bir süreç için bir adım daha attık. 1 Mayıs’ta ve bulunduğumuz her alanda; fabrikada, üniversitede, sokakta yükselttiğimiz taleplerimizi yineliyoruz:

-Mezun olan her gence insanca iş imkânı sağlansın!

-KYK burs ücretleri arttırılsın, krediler bursa dönüştürülsün!

-KYK borçları silinsin!

-Dolar milyarderlerinden/milyonerlerinden servet vergisi alınsın!

-Temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine tavan fiyat uygulaması getirilsin!

Gençliğin kurtuluşu emekçilerin kurtuluşuyla mümkün. Yaşasın İşçilerin Uluslararası Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü! Yaşasın 1 Mayıs!