1 Mayıs 2014’ün ardından, gençlik ileri!

genclik_1may

Mayıs-Haziran 2013 Büyük Halk Direnişi’nden 1 Mayıs 2014’e direnen Türkiye halklarının mücadelesi büyüyor.

AKP zulmüne karşı direniş gününe dönen 1 Mayıs, gericilik, vurgunculuk ve savaş rejimine karşı mücadelemizin umudunu büyüttü. Hükümetin hukuk dışı, yasa dışı ve akıl dışı Taksim yasağı tutmadı. İşçiler, emekçiler teslim olmadı. AKP mahkûm oldu.

İstanbul’da sıkıyönetime karşı her yer Taksim, her yer direniş!

Sabahın erken saatlerinden itibaren Okmeydanı, Beşiktaş ve Şişli’de polis saldırıya geçti. İstanbul’da yine ulaşım felç edildi. Sabah saatlerinden itibaren Haliç’teki köprüler kaldırıldı. Metrobüs, tramvay ve metro seferleri durduruldu. Avrupa yakasındaki vapur ve feribot iskeleleri kapatıldı. Şehirde sıkıyönetim uygulandı. Halkın 1 Mayıs için belirlenen toplanma bölgelerine ulaşmalarını önlemek için büyük bir polis ablukası yaratıldı.

Taksim’e en yakın bölgelere ulaşabilen emekçilere de saldırılar gerçekleşti. İstanbul’da var oldukları her yeri 1 Mayıs alanına çeviren emekçiler saatlerce direndi.

Eylemci kılığında organize edilen birçok polis olaylar sırasında halkın arasına karışarak provokasyonlarda bulunarak çevreye zarar verdi. Provokatörler sendikalar tarafından yayınlanan fotoğraflarla belgelendi.

AKP kendini dünya çapında rezil etmeye devam ediyor

1 Mayıs’taki AKP zulmü uluslararası haber merkezlerinde de geniş yer buldu. Halkına saldıran AKP bir kez daha hem kendisini küçük düşürdü.

Gençlik devrim istiyor!

1 Mayıs’ı tıpkı 2013 1 Mayıs’ında olduğu gibi halk hareketinde yeni bir atılımın başlangıcı yapmak için haydi alanlara demiştik. 1 Mayıs 2014 bize halk direnişinin yeni atılımlara hazırlandığını açıkça gösterdi. Hırsızlar ve katiller hükümranlığına son vermek için, zorbalık sistemi kapitalizmi yere çalmak için, özgür bir ülke ve halkın iktidarı için gençliğe büyük görevler düşüyor.