YÖK Dersleri Platformu öğrenci erişimine açıldı

yok v

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Pazartesi (23.03.2020) yaptığı açıklama ile üniversitelerin ürettiği dijital ders içeriklerini üniversite öğrencilerinin erişimine açtığını duyurdu.

YÖK Dersleri Platformu (Yükseköğretim Kurumları Dersleri) adı verilen ara yüzle erişime açılan web sitesinde, ilk aşamada Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’nin ders içeriklerinin yer alığı belirtildi. Diğer üniversitelerin katkılarıyla bu platformdaki derslerin sayısının, çeşitliliğinin ve içeriğinin de gelişeceğine inandıkları söylendi.

YÖK, yaptığı duyuruda şunlara dikkat çekti “Bu platform, yükseköğretimde kalite çıtasının daha da yükselmesine katkı sağlayan bir zemindir. Bu dersleri öğrencilerinin seçmelerine imkân sağlayacak üniversitelerimizin bölümleri, aynı zamanda öğrencilerinin farklı akademik kültürler ile tanışmasını da temin etmiş olacaklar. ‘Sosyal adalet ve fırsat eşitliği’ bizim yükseköğretim anlayışımızın temelini teşkil etmektedir.”

“YÖK Dersleri Platformu ülkemizin değerli akademisyenlerinin derslerini ve birikimlerini bütün öğrencilerimize açmaktadır. Daimi tekamül esasında bu platform, öğrencilerimizin nitelikli ders kaynaklarına erişimi için sürekli geliştirilip zenginleştirilecektir.”

Açıklamanın sonunda, “eğitimin kamusal bir hizmet olduğuna inandığımızı ifade etmek isteriz.” denildi.

27 lisans, 47 önlisans programının dijital ders materyali bulunan ve ayrıca 7 programın da lisans tamamlama materyalinin bulunduğu platformda, öğrenciler, seçtikleri dijital eğitici meteryali bilgisayarına indirebileceği gibi çıktısını da alma imkânına sahip olacaklar. Tüm dünyada salgının görüldüğü böylesi bir süreçte eğitim kaynaklarına herkesin ulaşabilmesi olumludur ancak yeterli değildir. Çünkü yüzbinlerce öğrenci şu anda işsiz kalan anne babasının yaşadığı zorlukları, ödenecek kirayı ve faturaları düşünmektedir. Bu yüzden bir an önce tüm yurttaşların geçimini sağlayacak önlemler de alınmalıdır.